Scroll Top

THE TEAM

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗΣ

The Bar Institute Founder
International Bartenders Association’s (I.B.A.)
Lisenced provider of private non formal vocational training by the National Organisation for the Certification of Qualifications & Vocational Guidance – Πιστοποιημένος από τον ΕΟΠΠΕΠ Εκπαιδευτής Ενηλίκων

Ο Στέφανος είναι απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής του  Τ.Ε.Ι  Σερρών όπου και ξεκίνησε να εργάζεται ως bartender το 1992. Για 25 χρόνια, συνεργάστηκε με  τα πιο γνωστά bars της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, ενώ κατά τη διάρκεια της εργασιακής του σταδιοδρομίας έλαβε μέρος σε διεθνείς cocktail competitions εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Για τρεις συνεχόμενες χρονιές  (2004, 2005 και 2006) διαγωνίζεται  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Barista στη Θεσσαλονίκη και το 2006 επισκέπτεται την έκθεση Caffe Trieste στην Τεργέστη της Ιταλίας όπου παρακολουθεί το Espresso know-how seminar της  Associazone Caffe Trieste. Την ίδια χρονιά αποκτά το SCAE Level 1&2 (μετέπειτα Barista Skills Foundation & Intermediate)

Το 2006 συμμετέχει επίσης στην διοργάνωση του 1ου πανελλήνιου whisky festival στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στα επόμενα τρία που ακολούθησαν, ένα εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα. 

Την ίδια χρονιά (2006) επισκέπτεται το αποστακτήριο Balvenie  στη Σκωτία με ειδική  πρόσκληση από την εταιρεία William Grand & Sons και μυείται στην μαγική διαδικασία παραγωγής του Scotch Malt Whisky. 

Το 2007 αποκτά το πτυχίο του Τομέα Εστιατορίου και Μπαρ της Σχολής Μετεκπαίδευσης Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΟΤΕΚ Μακεδονίας) , καθώς και το Certificate “Professional in Spirits”, Level 2 (grade distinguished) από το WSET. 

Τον Ιανουάριο του 2008 ταξιδεύει στην Pavia της Ιταλίας, όπου για μια εβδομάδα  παρακολουθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Master Barista- L’arte della caffetteria”  της Brazilia Barista Academy & 9Bar του Andrea Lattuada. 

Το καλοκαίρι του 2008, επισκέπτεται το  Λονδίνο και για μία εβδομάδα παρακολουθεί τη σχολή IP Bartenders του γκουρού  Ben Reed μαζί με ακόμη  7 έλληνες  bartenders, οι οποίοι αποτέλεσαν την “dream team” της ελληνικής bartending σκηνής των μετέπειτα ετών. Επίσης στο πλαίσιο του London Bar 08 show παρακολουθεί το σεμινάριο του θρύλου της τεκίλα Tomas Estes με τίτλο “The emissary course of Tequila”.


Το 2008 ιδρύει το The Bar Institute και αναλαμβάνει την επιστημονική καθοδήγηση και  όλα  τα εκπαιδευτικά προγράμματα των νέων bartenders.

Παράλληλα, παρακολουθεί το  Dewar’s Master Class of Whisky  στο Εδιμβούργο και επισκέπτεται το αποστακτήριο του Aberfeldy, με σκοπό να παρουσιάσει ως εισηγητής και brand ambassador το Dewar’s  Whisky Academy στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2009.

To 2010 αποκτά το International Higher Certificate in Wines & Spirits, Level 3 από το WSET καθώς και το δίπλωμα παρακολούθησης του Barsmarts Wired Education in Spirits and Mixology by Pernod Ricard & Beverage Alcohol Resource  (εξ ‘ αποστάσεως)

Το Φεβρουάριο του 2011 αποκτά τον τίτλο του πιστοποιημένου εκπαιδευτή της Διεθνούς Ένωσης Μπάρμεν ΙΒΑ International Bartenders Association’s Accredited Trainer και λίγο αργότερα μέσα στο 2011 επιστρέφει στη Σκωτία για να λάβει μέρος στο 4ήμερο Training Programme of the Famous Grouse Experience (Trusadh)

Το 2013 παρακολουθεί το 3ημερο Bacardi – Martini Bartending School στη Θεσσαλονίκη. 

Από το 2010 μέχρι το 2015 συνεργάζεται με την εταιρία Bacardi, αναλαμβάνοντας το cocktail portfolio της εταιρείας και  διεξάγοντας το εκπαιδευτικό προωθητικό της πρόγραμμα σε bartenders σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. 

Από το 2015 συνεργάζεται  με την εταιρία Sky Spirits ως ειδικός σύμβουλος για το Ιαπωνικό ουίσκι Nikka και συμμετέχει ως βασικός κριτής στους εθνικούς διαγωνισμούς  Nikka Perfect Serve 

To Μάρτιο του 2016 επισκεπτεται το Barquisimento  στη Βενεζουέλα ως φιλοξενούμενος στο αποστακτήριο του Rum Diplomatico, όπου και συμμετέχει σε όλη την παραγωγική διαδικασία του ρούμι-  από την συγκομιδή του ζαχαροκάλαμου μέχρι την εμφιάλωση. 

Τον Οκτώβριο του 2016 ταξιδεύει στο Τόκιο στην  Ιαπωνία για να παρακολουθήσει το IBA Global Bartending Competition και φυσικά ο δρόμος του τον βγάζει και πάλι στο αποστακτήριο  Miyagikyo της εταιρίας Nikka Whisky. 

Τον Νοέμβριο του 2016, ο Στέφανος εισάγει μια καινοτομία στην εκπαίδευση των bartenders, ξεκινώντας το πρώτο Advanced Bartenders Course, το πληρέστερο και πιο απαιτητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για professional bartenders. Οι απόφοιτοι του προγράμματος αποτελούν τους “superstars” του bartending και είναι γνωστοί και  περιζήτητοι επαγγελματίες. 

Τον Απρίλιο του 2017 λαμβάνει τη Βεβαίωση Εκπαιδευτικής Επάρκειας του Εκπαιδευτή Ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού ( ΕΟΠΠΕΠ).

Τον Σεπτέμβριο του 2018  ολοκληρώνει επιτυχώς το εξ αποστάσεως  πρόγραμμα επιμόρφωσης «Bartender: ειδικές γνώσεις και ανάπτυξη δεξιοτήτων» του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Δεκέμβρης του 2019 τον βρίσκει στην Oaxaca στο Μεξικό, όπου για 7 ημέρες ταξιδεύει  με οδηγό-σύμβουλο τον Steve Olson, στα χωριά που παράγεται το mezcal και ο ίδιος  συμμετέχει σε όλη τη διαδικασία παραγωγής.

Ανέστης Χατζηανέστης

Ο Ανέστης είναι απόφοιτος τεχνικός ήχου του Preston University of California.

Το 2005 ξεκινάει να δουλεύει σαν σερβιτόρος στην επιχείρηση του πατέρα του όπου ξεκίνησε η καριέρα του στο χώρο της εστίασης και με την πάροδο του χρόνου μεταφέρεται στη θέση του μπαρ. Το 2009, το κατάστημα, στο οποίo εργάζεται, μετατρέπεται σε pub με κεντρικό προϊόν πώλησης τη μπύρα σε μία εποχή όπου η μπύρα δεν υπάρχει δυναμικά στο χάρτη της χώρας μας στις αρχές της οικονομικής κρίσης. 

Το 2014 ολοκληρώνει το Bartender’s Basic Course του The Bar Institute, ενώ το ίδιο έτος επιλέγει τη μπύρα σαν ποτό προσωπικής εξειδίκευσης συμμετέχοντας στα σεμινάρια της σχολής αλλά & σε διαδικτυακά workshops με έδρα την Αγγλία.

Το 2017 μετακομίζει στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας με στόχο την επέκταση των γνώσεων του στον κλάδο του ζύθου σε μία χώρα με παράδοση και σεβασμό αυτού του ποτού. Ξεκινά να εργάζεται στο taproom του Urban Brewing στο κέντρο της πόλης θυγατρικό ζυθοποιείο της Carlow Brewing Company. Στη συνέχεια και για δύο χρόνια εργάζεται ως head bartender της pub Taphouse, όπου διαχειρίζεται τον κατάλογο μπύρας της επιχείρησης, ο οποίος αποτελείται από 25 βρύσες μπύρας σε βαρέλι και πάνω από 100 σε εμφιαλωμένες, δίνοντας έμφαση στην craft μπύρα αμερικάνικων, σκανδιναβικών & τοπικών ζυθοποιείων.

Το 2018 γίνεται κάτοχος των τριών διπλωμάτων εξειδίκευσης πάνω στη μπύρα της Craft Beer & Cider Academy θυγατρικής σχολής του Institute of Brewing & Distilling στο Λονδίνο.

Το 2020 ξεκινάει να εργάζεται στο The Circular bar στο Rialto του Δουβλίνου, στη θέση του Assistant General Manager και αναλαμβάνει το Rialto Beer Club, μία κοινότητα της περιοχής με το Circular bar που διοργανώνει εκδηλώσεις με θέμα τη ζυθοποιία και το branding σε συνεργασία με τοπικά ζυθοποιεία της π

όλης του Δουβλίνου. Ωστόσο με την έναρξη της πανδημίας του 2020 παράλληλα ξεκινάει εθελοντική εργασία στο LINEMAN ένα πολύ μικρό ζυθοποιείο το οποίο παράγει καινοτόμες & λιγότερο mainstream μπύρες, ενώ από τα μέσα του

  Απριλίου του 2020 ξεκινάει να σπουδάζει για το General Certificate in Brewing του IBD

Στα τέλη του 2021 αποφασίζει να επιστρέψει στην Ελλάδα τελειώνει τις σπουδές του & πλέον αφοσιώνεται στην οικιακή ζυθοποίηση &την πειραματική καλλιέργεια λυκίσκου.

Τον Ιανουάριο του 2022 και απασχολούμενος αποκλειστικά με θεωρητικά και πρακτικά θέματα παραγωγής μπύρας, σε συνεργασία με τον Στέφανο Παρασκε

υούδη αναλαμβάνει τα Beer Masterclasses του The Bar Institute με στόχο την εκπαίδευση και διεύρυνση της κουλτούρας του ποιοτικού ζύθου στη βόρεια Ελλάδα.

Τον Μάιο του 2022 συνεργάζεται με την Tropos Beer Brand γράφοντας άρθρα με θέματα που αφορούν την ζυθοποιία & την άμεση σχέση της με την εστίαση σαν τελικό προορισμό πώλησης μπίρας.

Καλάθι
Close
No products in the cart.