BARTENDERS BASIC SEMINAR
Το Bartenders Basic Seminar, είναι ένα σεμινάριο που απευθύνεται σε αρχάριους που επιθυμούν να ξεκινήσουν μία επιτυχημένη πορεία στο bartending.
Αποτελείται από 80% πρακτική και 20% θεωρία. Αυτό το βασικό πρόγραμμα εκπαίδευσης των bartenders αποτελεί μια λεπτομερή εισαγωγή στο σύγχρονο bartending και στην τέχνη του cocktail.
Οι συμμετέχοντες αποκτούν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να μπορέσουν να εργαστούν ως σωστοί επαγγελματίες σε bars της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.
Ο Στέφανος Παρασκευούδης με την ιδιότητα του Official Authorized Bar Trainer από την IBA (International Bartender’s Association) και του εκπαιδευτή ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π υπογράφει το βασικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, δίνοντάς του την απαιτούμενη εγκυρότητα και πιστοποιημένη κατάρτιση.
Ολοι οι σπουδαστές παρασκευάζουν όλα τα cocktails του προγράμματος.
Το κάθε cocktail παρασκευάζεται με διάφορα brands και στυλ αποσταγμάτων, για να αντιληφθούν οι σπουδαστές τις γευστικές και αρωματικές διαφορές.
Έχουν επιπλέον την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ειδικό μάθημα για γαρνιτούρες, εξερευνώντας τεχνικές κοπής και διακόσμησης, με ποικιλία φρούτων και λαχανικών από όλον τον κόσμο.
Τα τμήματα δημιουργούνται με ευελιξία στις ώρες και ημέρες διεξαγωγής, με βάση τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις των συμμετεχόντων.
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, παρέχεται βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης με ισχύ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Μετά το τέλος του προγράμματος, οι απόφοιτοι ,εφόσον το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να γίνουν μέλη του TBI community, μιας κλειστής ομάδα αποφοίτων όπου ανακοινώνονται αγγελίες για εργασία.
Δεν αναπαράγουμε αγγελίες που βρίσκουμε στο ιντερνετ. Ο ενδιαφερόμενος επικοινωνεί απευθείας με τον υποψήφιο εργοδότη για συνέντευξη, αποστολή βιογραφικού κτλ. Επίσης, το community προωθεί την επικοινωνία και την υποστήριξη μεταξύ των μελών, τη συμμετοχή σε δωρεάν σεμινάρια, ανακοινώσεις και νέα που αφορούν τον κλάδο της εστίασης και την εύρεση εργασίας.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
- η έννοια του bar
- σύντομη ιστορική αναδρομή
- φωτογραφική διαδρομή στα πιο διάσημα bars του κόσμου, ιστορίες και famous cocktails
- τα μέρη του bar, στήσιμο και αποτελεσματική λειτουργία
- παρουσίαση των εργαλείων και συσκευών του bar και εξάσκηση στον χειρισμό τους
Real time παρουσίαση όλων των ποτηριών που πρέπει να υπάρχουν σε ένα μπαρ, με την ονομασία τους και τη σωστή χρήση τους
Εξάσκηση σε :
- Free pouring
- Shaking
- Stirring
- Rolling
- Building
- Γνωριμία και γευστική δοκιμή ελληνικών και εξωτικών φρέσκων φρούτων και λαχανικών
- Τεχνικές κοπής και διακόσμησης
Βασικές ιδιότητες και χαρακτηριστικά των αποσταγμάτων (vodka, whisky, tequila, gin, rum) και παρασκευή από τους σπουδαστές 30 αντιπροσωπευτικών cocktails
- Αριθμός Συμμετοχών: 8 άτομα
- Διάρκεια Προγράμματος: 4 εβδομάδες
- Κόστος Συμμετοχής: 510€
- Βεβαίωση Παρακολούθησης Προγράμματος: Μετά από πρακτική εξέταση , οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μία Βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης του προγράμματος με την οποία μπορούν να εργαστούν σε bars της Ελλάδας και του εξωτερικού
- Ισχύς Βεβαίωσης σε Ελλάδα και εξωτερικό
- Εισηγητές : Στέφανος Παρασκευούδης, Μάχη Κεραμιδάρη
- Ημερομηνία Έναρξης: Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024
- Δίνεται ΔΩΡΕΑΝ βιβλίο 72 σελίδων με όλη την ύλη του προγράμματος
- Δίνεται ΔΩΡΕΑΝ συνταγολόγιο σε μικρό μέγεθος με τα 50 cocktails του σεμιναρίου με συνταγές, παραλλαγές, ιστορίες
Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ενημερωθεί πλήρως το 2024 για να συμβαδίζει με όλες τις νέες τάσεις, τεχνικές, συνταγές, αλλά και καταστάσεις που ο επαγγελματίας bartender θα κληθεί να αντιμετωπίσει.