Scroll Top

Advanced Bartenders Seminar

Advanced Bartenders Seminar

Το Advanced Bartenders Seminar αποτελεί το πιο πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες bartenders

Απευθύνεται σε εσάς που επιθυμείτε να αναβαθμίσετε τις γνώσεις σας, να εξελίξετε τις εργασιακές σας ικανότητες, να εμβαθύνετε στην ιστορία και την παραγωγική διαδικασία των αποσταγμάτων και να μελετήσετε διεξοδικά την τέχνη του bartending.

Ο Στέφανος Παρασκευούδης με την ιδιότητα του Official Authorized Bar Trainer από την IBA (International Bartender’s Association) και του εκπαιδευτή ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π υπογράφει το προχωρημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, δίνοντάς του την απαιτούμενη εγκυρότητα και πιστοποιημένη κατάρτιση.

Μετά το τέλος του προγράμματος, οι απόφοιτοι, εφόσον το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να γίνουν μέλη  του TBI community, μιας κλειστής ομάδα αποφοίτων που προωθεί την επικοινωνία και την υποστήριξη  μεταξύ των μελών, τη συμμετοχή σε δωρεάν σεμινάρια, ανακοινώσεις και νέα που αφορούν τον κλάδο της εστίασης και την  εύρεση εργασίας.

Previous slide
Next slide

Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ενημερωθεί πλήρως το 2024 για να συμβαδίζει με όλες τις νέες τάσεις, τεχνικές, συνταγές, αλλά και καταστάσεις που ο επαγγελματίας bartender θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Εντοπισμός αρωμάτων και γεύσεων, πρακτική γευσιγνωσία με δοκιμή αποσταγμάτων , κριτική και  επιχειρηματολογία με κατάλληλη ορολογία

Το ιστορικό – γεωγραφικό- κοινωνικό ταξίδι του αλκοόλ  από την εμφάνιση του ως σήμερα.

Λεπτομερής ιστορική αναδρομή, πλήρης κατανόηση της διαδικασίας με παραδείγματα και σχηματικές απεικονίσεις.

Απόσταξη σε άμβυκα / απόσταξη σε στήλες.

Κεφαλές-ουρές-καρδιά, η τέχνη του «κοψίματος».

Η τέχνη της βαρελοποιίας και τα σύγχρονα μέσα παραγωγής βαρελιών.

Η προσφορά του βαρελιού στο απόσταγμα, χρονική διάρκεια της παλαίωσης, αποθήκευση,   τοποθεσία της αποθήκης, μεταφορά

Παραγωγή, ωρίμανση, ετικέτες, συντήρηση, σερβίρισμα.

Champagne, Sherry, Port, Madeira, Marsala

Ιστορική αναδρομή, πρώτε ύλες, χώρες παραγωγής.

Βυνοποίηση, χυλοποίηση, ζύμωση, απόσταξη, ωρίμανση, εμφιάλωση.

Κατηγορίες whisky

Brands tasting και αντιπροσωπευτικά cocktails

Προέλευση, χώρες παραγωγής, πρώτες ύλες.

Παραγωγική διαδικασία.

Κατηγορίες vodka.

Ιστορικά cocktail

Ιστορική αναδρομή, πρώτες ύλες, περιοχές παραγωγής.

Αγαύη, συγκομιδή, εκχύλιση, ζύμωση, απόσταξη, ωρίμανση, μίξη, εμφιάλωση.

Κατηγορίες και τύποι tequila.

Επιπλέον αποστάγματα αγαύης: Mezcal , Raicilla, Sotol, Baccanora

Ιστορικά cocktails

Genever, πρόδρομος του gin.

Ιστορική αναδρομή, νομικοί περιορισμοί.

Παραγωγική διαδικασία, βοτανικά αρωματικά στοιχεία.

Στυλ του gin.

Ιστορικά cocktails.

Ιστορική αναδρομή, προέλευση, μύθοι και θρύλοι.

Συγκομιδή, εξαγωγή σακχάρων, ζύμωση, απόσταξη, παλαίωση, φιλτράρισμα, εμφιάλωση.

Κατηγορίες rum.

Rhum agricole

Ιστορικά cocktails 

Cognac, Armagnac, Brandy, Eaux-de-vie, Calvados, Applejack, Grappa

Περιοχές, προέλευση, παραγωγική διαδικασία.

Ζύμωση, απόσταξη, παλαίωση, ανάμιξη, labeling.

Ιστορικά cocktails

Παραγωγική διαδικασία, μεθοδολογία, ορολογία.

Brands tasting

Ιστορικά  cocktails

Absinth, Pastis-Anis, Pernod, Ούζο, Μαστίχα, Chinchon.

Παραγωγική διαδικασία, βότανα, μπαχαρικά, μυστικά συστατικά.

Ιστορικά cocktails.

Akvavit, Schnapps, Branvin, Poteen.

Ιστορική αναδρομή, παραγωγική διαδικασία, σερβίρισμα.

Ιστορικά cocktails

Ιστορία, παραγωγή, ορολογία, σερβίρισμα, cocktails

Λεπτομερής ιστορική αναδρομή από την πρώτη γραπτή αναφορά του όρου “Cocktail” του 1806 μέχρι το New Cocktail Movement της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του 1990 και το Molecular Mixology των ‘00s , ιστορικά γεγονότα και μεγάλες στιγμές, ιστορικά βιβλία, bars που άφησαν εποχή και έγραψαν ιστορία, μεγάλοι δάσκαλοι.

Οι οικογένειες των cocktails και κλασικοί αντιπρόσωποι της κάθε μίας.

Οι 3 βασικές αρχές mixology, γενικοί κανόνες ανάμιξης, παράγοντες που επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα, δημιουργία επιτυχημένων cocktails, signature drinks.

Αστικοί μύθοι, θρύλοι, πραγματικές ιστορίες , συνταγές κλασικών και σύγχρονων cocktails.

Ιστορική προέλευση,τεχνική ανάλυση όλων των εργαλείων του μπαρ και σύνδεση αυτών με τις μεθόδους ανάμιξης 

Σύγχρονος εξοπλισμός του μπαρ

Ο πάγος 

το ιστορικό  ταξίδι του πάγου από τις καταψυγμένες λίμνες της αμερικάνικης ανατολικής ακτής  των αρχών του 1800 μέχρι τις τελευταίας τεχνολογίας παγομηχανές του σήμερα.  

οι φυσικές ιδιότητες του πάγου, ενθαλπία εντροπία, δημιουργία πάγου, τήξη, ψύξη και αραίωση , υπερψυγμένος πάγος, ισορροπία και τελική θερμοκρασία του ποτού, ο πάγος στο blending, shaking, stirring

Τεχνικές διαχείρισης πάγου (ice curving) 

Τα συστατικά του cocktail

γλυκαντικοί παράγοντες ( γλυκύτητα και θερμοκρασία, ζάχαρη και συμπύκνωση,  η ζάχαρη στο μπαρ, τεχνική ανάλυση και γευστική δοκιμή σε όλους τους γλυκαντικούς παράγοντες του μπαρ) 

οξέα 

αλάτι, ασπράδια, aqua faba, λεκιθίνη, μεθυλοκυτταρίνη

Πως δημιουργούμε ένα cocktail 

Μεταβλητές που ελέγχουν και  επηρεάζουν το πως αντιλαμβανόμαστε τη γεύση ενός cocktail

Συνταγές για infusions, syrups, jams, shrubs, chutneys, cordials, τσάι, fruit cremes 

EXTRA INFO

Εκδηλωση ενδιαφεροντος

Θέλεις περισσότερες πληροφορίες για να απογειώσεις τη καριέρα σου ως bartender ?
Καλάθι
Close
No products in the cart.