Scroll Top

Bartenders Premium Seminar

Bartenders PREMIUM Seminar

Το Premium Bartenders Seminar απευθύνεται σε εσάς που έχετε ολοκληρώσει τη βασικό σεμινάριο για bartender ή έχετε μικρή εργασιακή εμπειρία πίσω από το bar και επιθυμείτε να αναβαθμίσετε τις γνώσεις  σας και να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στην τέχνη του bartending.

Με την εγγραφή σας αποκτάτε:

  • Ένα αυθεντικό εκπαιδευτικό βιβλίο 200 σελίδων από τον Στέφανο Παρασκευούδη

  • Ένα βιβλίο συνταγών με όλα τα cocktails του seminar εμπλουτισμένο με ιστορίες, δημιουργούς και παραλλαγές.

  • Ένα tasting notebook
Previous slide
Next slide

Ο Στέφανος Παρασκευούδης με την ιδιότητα του Official Authorized Bar Trainer από την IBA (International Bartender’s Association) και του εκπαιδευτή ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π υπογράφει το προχωρημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, δίνοντάς του την απαιτούμενη εγκυρότητα και πιστοποιημένη κατάρτιση.

Τα τμήματα δημιουργούνται με ευελιξία στις ώρες και ημέρες διεξαγωγής, με βάση τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις των συμμετεχόντων.

Μετά το τέλος του προγράμματος, οι απόφοιτοι, εφόσον το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να γίνουν μέλη  του TBI community, μιας κλειστής ομάδα αποφοίτων που προωθεί την επικοινωνία και την υποστήριξη  μεταξύ των μελών, τη συμμετοχή σε δωρεάν σεμινάρια, ανακοινώσεις και νέα που αφορούν τον κλάδο της εστίασης και την  εύρεση εργασίας

Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ενημερωθεί πλήρως το 2024 για να συμβαδίζει με όλες τις νέες τάσεις, τεχνικές, συνταγές, αλλά και καταστάσεις που ο επαγγελματίας bartender θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

  • Τεχνική ανάλυση των  μεθόδων ανάμιξης (Rolling, Shaking, Stirring, Freezing, Blending, Building, Layering)
  • Τι θέλουμε να πετύχουμε, πως επιλέγουμε την  κατάλληλη μέθοδο και τα εργαλεία για κάθε παρασκευή
  • Προσόντα και επαγγελματικές δεξιότητες ενός  επαγγελματία του bar
  • Βασικές αρχές Σερβιρίσματος
  • Συνεργασία/Σχέσεις  του Bartender με τον επιχειρηματία – ιδιοκτήτη και με το υπόλοιπο προσωπικό
  • Ατομική υγεία και Υγιεινή του bartender και των υπόλοιπων εργαζομένων
  • Ανάλυση κόστους
  • Περιθώρια κέρδους
  • Τεχνικές πωλήσεων
  • Βασικές αρχές γευσιγνωσίας
  • Πως δοκιμάζουμε;
  • Ορολογία – λεξιλόγιο γευσιγνωσίας
  • Bitters (ιστορία, μυστικές συνταγές, βότανα, γευστική δοκιμή σε 30 bitters, πρακτική εφαρμογή σε cocktails)
  • Σιρόπια & πουρέδες φρούτων  (παραγωγική διαδικασία, γευστική δοκιμή σε 90 είδη, πρακτική εφαρμογή σε cocktails)
  • Αρωματική και γευστική δοκιμή σε 80 βότανα, μπαχαρικά, αλάτια και πρακτική εφαρμογή σε cocktails
  • Αναψυκτικά (οι ιδιότητες του ανθρακικού, μέθοδοι ανθράκωσης)
  • Νερό : ιδιότητες και εφαρμογές στο μπαρ  + ειδικό σεμινάριο από τα  Nestle Waters – Aqua Pana, Perrier, San Pellegrino
  • Τσάι : ιδιότητες και εφαρμογές στο μπαρ + ειδικό σεμινάριο από το Δρόμο του Τσαγιού
  • Εμφάνιση των πρώτων cocktails – ιστορική αναδρομή- σημαντικοί σταθμοί ως σήμερα

  • Τρόποι παρασκευής των cocktails

  • Τύποι  των cocktails

  •   Λεπτομερής ανάλυση της διαδικασίας ζύμωσης και των προϊόντων της
  • Λεπτομερής ανάλυση της διαδικασίας απόσταξης (συνεχής/ασυνεχής απόσταξη) και των προϊόντα της
  • Ιστορία της μπύρας
  •  
    Νομικοί ορισμοί
  •  
    Πρώτες ύλες 
  •  
    Μέθοδοι παραγωγής 
  •  
    Εξοπλισμός
  •  
    Craft Brewing
  •  
    Τα βασικά στυλ μπύρας
  •  
    Αποθήκευση μπύρας 
  •  
    Τρόποι σερβιρίσματος κ κατηγορίες ποτηριών 
  •  
    Εξήγηση &  αντιμετώπιση  προβλημάτων των συστημάτων draught μπύρας 
  •  
    Επίσκεψη σε μπυραρία για πρακτική εφαρμογή των ζητημάτων της draught μπύρας 
  •  
    Κλασικά και πρωτότυπα cocktails με μπύρα 
  • Ιστορική αναδρομή
  • Carpano – Cinzano – Martini Rossi
  • Βότανα
  • Παραγωγική διαδικασία –νομικοί ορισμοί 
  • Ιταλικά και γαλλικά βερμούτ – ανάλυση και γευστική δοκιμή σε πολλά brands
  • Classic και modern cocktails με βερμούτ και αρωματισμένους οίνους

 

  • Γεωγραφική προέλευση
  • Ιστορική αναδρομή
  • Νομικοί ορισμοί και παραγωγική διαδικασία
  • Ενδείξεις γεύσης / ανάγνωση ετικέτας
  • Classic and modern cocktails με σαμπάνια και αφρώδεις οίνους
  • Ιστορικά στοιχεία, νομικοί ορισμοί , παραγωγική διαδικασία, στυλ, είδη, ταξινόμηση ,γευστική δοκιμή brands και cocktails  με βάση το κάθε απόσταγμα.
  • Vodka
  • Whisky (Scotch, Irish, American, Canadian, Japanese)
  • Tequila & Mezcal
  • Rum & Cachaca
  • Gin
  • Cognac
  • Brandy
  • Pisco
  • Η ευρωπαϊκή νομοθεσία
  • Η παραγωγική διαδικασία
  • Aperitifs – Digestives
  • Γευστική δοκιμή
  • Cocktails με liqueurs
  • Οδηγίες και συμβουλές για να δημιουργήσετε τα δικά σας signature cocktails
  • Γνωριμία με πρακτικές όπως: infusions, syrups, purees, aqua faba , me til
  • Αντιμετώπιση προβλημάτων της βάρδιας
  • Κανόνες και συμβουλές
  • Η επίδραση του αλκοόλ στον ανθρώπινο οργανισμό
  • Τρόποι πρόληψης μέθης
  • Σερβίροντας αλκοόλ με υπευθυνότητα
  • Επιλογή κατάλληλου πάγου 
  • Εργαλεία  ice carving
  • Δημιουργία βασικών σχεδίων cube, diamond, sphere
  • Practice 

Ημερομηνίες Διεξαγωγής

Θέλεις περισσότερες πληροφορίες για να αναβαθμίσεις τη καριέρα σου ?
Eπικοινώνησε στα τηλ. 2310 517869 / 6977 574648, ακολούθησε μας στο Instagram και στο Facebook ή ακολούθησε το κουμπί απο κάτω, άσε μας ένα μήνυμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου το συντομότερο δυνατόν.
Καλάθι
Close
No products in the cart.