Scroll Top

Barista Complete Seminar

Barista Complete Seminar

Αυτό το σεμινάριο για μπαρίστα, είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σκοπό έχει να μυήσει τους συμμετέχοντες σε όλα τα μυστικά του καφέ και της τέχνης της παρασκευής του.

ΠΡΟΣΟΧΗ το Barista Complete Seminar είναι όπως λέει και η ονομασία του πλήρες!
Δεν υπάρχουν δεύτερα επίπεδα και κρυφές χρεώσεις, είναι το μόνο σεμινάριο που θα χρειαστείς για να γίνεις ένας ολοκληρωμένος και σωστός επαγγελματίας του καφέ.

Επειδή ο καφές πλέον θεωρείται μια από τις απολαύσεις της ζωής, στο The Bar Institute στεκόμαστε σε κάθε μικρή λεπτομέρεια που θα κάνει τους baristi μας να προσφέρουν σε κάθε φλιτζάνι καφέ που σερβίρουν, την υψηλότερη ποιότητα .

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αρχάριους αλλά και επαγγελματίες μικρής προϋπηρεσίας που θέλουν να βελτιώσουν την επιδεξιότητα και τις γνώσεις τους.

 Αποτελείται από 70% πρακτική και 30% θεωρία.

Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Φώτης Αποστολίδης που με την ιδιότητα του εξουσιοδοτημένου από τη  SCA (Specialty Coffee Association) εκπαιδευτή καφέ (AST), προσδίδει στο πρόγραμμα την απαιτούμενη εγκυρότητα και πιστοποιημένη κατάρτιση.  

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο νέο  υπερσύγχρονο barista room  του The Bar Institute που περιλαμβάνει 6 θέσεις εργασίας “barista work training” σε τελευταίας τεχνολογίας μηχανές και 6 υπερσύγχρονους μύλους άλεσης. 

Ο espresso που χρησιμοποιούμε για τα μαθήματα είναι ο αρίστης ποιότητας Specialty Coffee της εταιρείας Buondi και παρέχεται δωρεάν και απεριόριστα στους σπουδαστές. Έτσι έχουν την ευκαιρία για απεριόριστες δοκιμές, μέχρι να βγάλουν το τέλειο αποτέλεσμα.

Οι σπουδαστές εκπαιδεύονται με διάφορα χαρμάνια καφέ ώστε να μπορούν να διακρίνουν γευστικές και αρωματικές διαφορές.

Οι συμμετέχοντες έχουν πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία barista και συσκευές της σχολής αλλά και στη βιβλιοθήκη για περαιτέρω μελέτη και ενημέρωση. Μπορούν επίσης, προαιρετικά, να παρακολουθήσουν επιπλέον και ΔΩΡΕΑΝ 10 ώρες σε ειδικά σεμινάρια για το γάλα, τσάι , νερό, νες καφέ και τεχνικό μηχανής από χορηγούς του προγράμματος.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, παρέχεται βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης με ισχύ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τα τμήματα δημιουργούνται με ευελιξία στις ώρες και ημέρες διεξαγωγής, με βάση τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις των συμμετεχόντων.

 

Μετά το τέλος του προγράμματος, οι απόφοιτοι ,εφόσον το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να γίνουν μέλη του TBI community, μιας κλειστής ομάδα αποφοίτων όπου ανακοινώνονται αγγελίες για εργασία. Δεν αναπαράγουμε αγγελίες που βρίσκουμε στο ιντερνετ. Ο ενδιαφερόμενος επικοινωνεί απευθείας με τον υποψήφιο εργοδότη για συνέντευξη, αποστολή βιογραφικού κτλ. Επίσης, το community προωθεί την επικοινωνία και την υποστήριξη μεταξύ των μελών, τη συμμετοχή σε δωρεάν σεμινάρια, ανακοινώσεις και νέα που αφορούν τον κλάδο της εστίασης και την εύρεση εργασίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Οι ενότητες που αναλύονται είναι αντίστοιχες με τα τέσσερα M που επηρεάζουν την ποιότητα του espresso:

  • αναδρομή στην ιστορία του καφέ, ονόματα και μύθοι , ο μύθος του Kaldi
  • η γέννηση και εξάπλωση του καφέ ανά τον κόσμο 
  • το καφεόδεντρο, ανατομία του καρπού του καφέ.
  • χώρες παραγωγής καφέ και συγκριτικές καταναλώσεις ανά χώρα
  • οπτικοακουστική παρουσίαση της παραγωγικής διαδικασίας του καφέ 
  • μέθοδοι συγκομιδής και επεξεργασίας
  • ταξινόμηση και κατηγοριοποίηση
  • γυάλισμα
  •  συσκευασία σε σακιά και αποθήκευσης
  •  μέθοδοι καβουρντίσματος
  •  μέθοδοι Ψύξης
  •  αποθήκευση ψημένου καφέ
  •  συσκευασία ψημένου καφέ
  • καφές χωρίς καφεΐνη
  • Ρύθμιση Μύλου
  • Εργαλεία Barista
  • Εσωτερικό μιας μηχανής espresso
  • Τεχνικά χαρακτηριστικά της μηχανής
  • Τρόπος λειτουργίας της μηχανής
  • Ο ρόλος της ποιότητας του νερού
  • Η συντήρηση της μηχανής
  • Τρόπος αντιμετώπισης απλών προβλημάτων την ώρας της  δουλειάς

Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση

 Ειδικό 2ωρο σεμινάριο για το γάλα, τις ιδιότητές του, τη σωστή διαχείρισή του και τις τεχνικές για το τέλειο αφρόγαλα από την εταιρεία ΜΕΒΓΑΛ

 

Ειδικό 2ωρο σεμινάριο από την εταιρεία Tea route “O δρόμος του τσαγιού “ για τη σωστή θερμοκρασία του νερού, την επιλογή των βοτάνων και την ιδανική εκχύλιση.

 Όλα τα μυστικά για τον τελειο Frappe και νες με ειδικό 2ωρο σεμινάριο από την εταιρεία Nescafe.

  • Σοκολάτα
  • Καφές Φίλτρου
  • Καφές σε μπρίκι

Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ενημερωθεί πλήρως το 2024 για να συμβαδίζει με όλες τις νέες τάσεις, τεχνικές, συνταγές, αλλά και καταστάσεις που ο επαγγελματίας barista θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Θέλεις περισσότερες πληροφορίες για να κάνεις τα πρώτα σου βήματα σε μια νέα καριέρα ?
Eπικοινώνησε στα τηλ. 2310 517869 / 6977 574648, ακολούθησε μας στο Instagram και στο Facebook ή ακολούθησε το κουμπί απο κάτω, άσε μας ένα μήνυμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου το συντομότερο δυνατόν.
Καλάθι
Close
No products in the cart.