Beer Master Class
Μπύρα / Ζύθος
Ειδικό masterclass στην μπύρα, που απευθύνεται σε επαγγελματίες bartenders, baristi, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης, κάβες, πωλητές, beer enthusiasts και beer geeks.
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, παρέχεται βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης.
Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ενημερωθεί πλήρως το 2024 για να συμβαδίζει με όλες τις νέες τάσεις, τεχνικές, συνταγές, αλλά και καταστάσεις που ο επαγγελματίας bartender θα κληθεί να αντιμετωπίσει.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
- Ιστορία Της Μπύρας
- Ανάλυση των ειδών βύνης
- Εκτενής παρουσίαση άλλων δημητριακών για την παραγωγή μπύρας
- Η διαδικασία της βυνοποίησης
- Λεπτομερής παρουσίαση του λυκίσκου
- Διάκριση & ανάλυση των κατηγοριών της ζύμης
- Πρόσθετα συστατικά
- Τα στάδια της ζυθοποίησης (εκχύλιση, βρασμός, ζύμωση)
- Παρουσίαση συνταγών μπύρας
- Εξοπλισμός & δοχεία ζύμωσης
- Μέθοδοι ζυθοποίησης & αποθήκευσης
- Ιστορία του Craft brewing και διαφοροποιήσεις με τις μεγάλες βιομηχανίες μπύρας
- Ιστορία, καταγωγή, νομικοί ορισμοί
- Τα είδη του ζύθου
- Η μπύρα χωρίς αλκοόλ
- Η επιστήμη της αυθόρμητης ζύμωσης
- Αναφορά στα πιο ιστορικά, καινοτόμα & μοντέρνα ζυθοποιεία
- Ελλάδα και ζυθοποιία
- Beer & food pairing
- Ποτήρια, σερβίρισμα & συστήματα σερβιρίσματος μπύρας
- Αγγλία & cask ale
- Αντιμετώπιση & εξήγηση προβλημάτων στο σερβίρισμα της draught μπύρας
- Ανάλυση παραγωγής μπύρας με κιτ & αναφορά στα off flavours
-
Γευστική δοκιμή
Czech Pilsner, International Blonde Lager, International Dark Lager, International Amber Lager, Heffeweizen, American Pale Ale, American IPA, New England IPA, Irish Stout, Belgian Golden Ale, Belgian Saison, Rauchbier, Pastry Stout, Barrel aged Imperial Stout, Berliner Weiss, Flanders Red, English Strong Ale - Free Beer Snacks