Barista Basic Course
Το Barista Basic Course, είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σκοπό έχει να μυήσει τους συμμετέχοντες σε όλα τα μυστικά του καφέ και της τέχνης της παρασκευής του.
Επειδή ο καφές πλέον θεωρείται μια από τις απολαύσεις της ζωής, στο The Bar Institute στεκόμαστε σε κάθε μικρή λεπτομέρεια που θα κάνει τους baristi μας να προσφέρουν σε κάθε φλιτζάνι καφέ που σερβίρουν, την υψηλότερη ποιότητα .
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αρχάριους αλλά και επαγγελματίες μικρής προϋπηρεσίας που θέλουν να βελτιώσουν την επιδεξιότητα και τις γνώσεις τους.
Αποτελείται από 70% πρακτική και 30% θεωρία.
Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Φώτης Αποστολίδης που με την ιδιότητα του εξουσιοδοτημένου από τη SCA (Specialty Coffee Association) εκπαιδευτή καφέ (AST), προσδίδει στο πρόγραμμα την απαιτούμενη εγκυρότητα και πιστοποιημένη κατάρτιση.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο νέο υπερσύγχρονο barista room του The Bar Institute που περιλαμβάνει 6 θέσεις εργασίας “barista work training” σε τελευταίας τεχνολογίας μηχανές και 6 υπερσύγχρονους μύλους άλεσης.
Ο espresso που χρησιμοποιούμε για τα μαθήματα είναι ο αρίστης ποιότητας Specialty Coffee της εταιρείας Buondi και παρέχεται δωρεάν στους σπουδαστές.
Οι συμμετέχοντες έχουν πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία barista και συσκευές της σχολής αλλά και στη βιβλιοθήκη για περαιτέρω μελέτη και ενημέρωση.
Μετά το τέλος του προγράμματος, οι απόφοιτοι ,εφόσον το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να γίνουν μέλη του TBI community, μιας κλειστής ομάδα αποφοίτων που προωθεί την επικοινωνία και την υποστήριξη μεταξύ των μελών, τη συμμετοχή σε δωρεάν σεμινάρια, ανακοινώσεις και νέα που αφορούν τον κλάδο της εστίασης και την εύρεση εργασίας
- Αριθμός Συμμετοχών: 6 άτομα
- Διάρκεια προγράμματος: 38 ώρες
- Βεβαίωση Παρακολούθησης Προγράμματος: Μετά από θεωρητική και πρακτική αξιολόγηση σε συνθήκες προσομοίωσης πραγματικού καφέ bar
- Ισχύς Βεβαίωσης σε Ελλάδα και εξωτερικό
- Κόστος συμμετοχής: 410€
- Εισηγητές : Φώτης Αποστολίδης
- Ημερομηνίες Διεξαγωγής: επικοινωνήστε στα τηλ. 2310 517869 / 6977 574648 ή ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Facebook
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Οι ενότητες που αναλύονται είναι αντίστοιχες με τα τέσσερα M που επηρεάζουν την ποιότητα του espresso:
- αναδρομή στην ιστορία του καφέ, ονόματα και μύθοι , ο μύθος του Kaldi
- η γέννηση και εξάπλωση του καφέ ανά τον κόσμο
- το καφεόδεντρο, ανατομία του καρπού του καφέ.
- χώρες παραγωγής καφέ και συγκριτικές καταναλώσεις ανά χώρα
- οπτικοακουστική παρουσίαση της παραγωγικής διαδικασίας του καφέ
- μέθοδοι συγκομιδής και επεξεργασίας
- ταξινόμηση και κατηγοριοποίηση
- γυάλισμα
- συσκευασία σε σακιά και αποθήκευσης
- μέθοδοι καβουρντίσματος
- μέθοδοι Ψύξης
- αποθήκευση ψημένου καφέ
- συσκευασία ψημένου καφέ
- καφές χωρίς καφεΐνη
- Ρύθμιση Μύλου
- Εργαλεία Barista
- Εσωτερικό μιας μηχανής espresso
- Τεχνικά χαρακτηριστικά της μηχανής
- Τρόπος λειτουργίας της μηχανής
- Ο ρόλος της ποιότητας του νερού
- Η συντήρηση της μηχανής
- Τρόπος αντιμετώπισης απλών προβλημάτων την ώρας της δουλειάς
Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση
Ειδικό 2ωρο σεμινάριο για το γάλα, τις ιδιότητές του, τη σωστή διαχείρισή του και τις τεχνικές για το τέλειο αφρόγαλα από την εταιρεία ΜΕΒΓΑΛ
Ειδικό 2ωρο σεμινάριο από την εταιρεία Tea route “O δρόμος του τσαγιού “ για τη σωστή θερμοκρασία του νερού, την επιλογή των βοτάνων και την ιδανική εκχύλιση.
Όλα τα μυστικά για τον τελειο Frappe και νες με ειδικό 2ωρο σεμινάριο από την εταιρεία Nescafe.
- Σοκολάτα
- Καφές Φίλτρου
- Καφές σε μπρίκι