Advanced Bartenders Course
Το Advanced Bartenders Course αποτελεί το πιο πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες bartenders.
Απευθύνεται σε εσάς που επιθυμείτε να αναβαθμίσετε τις γνώσεις σας, να εξελίξετε τις εργασιακές σας ικανότητες, να εμβαθύνετε στην ιστορία και την παραγωγική διαδικασία των αποσταγμάτων και να μελετήσετε διεξοδικά την τέχνη του bartending.
Μερικές από τις ενότητες που αναλύονται στο πρόγραμμα περιλαμβάνουν :
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Εντοπισμός αρωμάτων και γεύσεων, πρακτική γευσιγνωσία με δοκιμή αποσταγμάτων , κριτική και επιχειρηματολογία με κατάλληλη ορολογία
Το ιστορικό – γεωγραφικό- κοινωνικό ταξίδι του αλκοόλ από την εμφάνιση του ως σήμερα.
Λεπτομερής ιστορική αναδρομή, πλήρης κατανόηση της διαδικασίας με παραδείγματα και σχηματικές απεικονίσεις.
Απόσταξη σε άμβυκα / απόσταξη σε στήλες.
Κεφαλές-ουρές-καρδιά, η τέχνη του «κοψίματος».
Η τέχνη της βαρελοποιίας και τα σύγχρονα μέσα παραγωγής βαρελιών.
Η προσφορά του βαρελιού στο απόσταγμα, χρονική διάρκεια της παλαίωσης, αποθήκευση, τοποθεσία της αποθήκης, μεταφορά
Παραγωγή, ωρίμανση, ετικέτες, συντήρηση, σερβίρισμα.
Champagne, Sherry, Port, Madeira, Marsala
Ιστορική αναδρομή, πρώτε ύλες, χώρες παραγωγής.
Βυνοποίηση, χυλοποίηση, ζύμωση, απόσταξη, ωρίμανση, εμφιάλωση.
Κατηγορίες whisky
Brands tasting και αντιπροσωπευτικά cocktails
Προέλευση, χώρες παραγωγής, πρώτες ύλες.
Παραγωγική διαδικασία.
Κατηγορίες vodka.
Ιστορικά cocktail
Ιστορική αναδρομή, πρώτες ύλες, περιοχές παραγωγής.
Αγαύη, συγκομιδή, εκχύλιση, ζύμωση, απόσταξη, ωρίμανση, μίξη, εμφιάλωση.
Κατηγορίες και τύποι tequila.
Επιπλέον αποστάγματα αγαύης: Mezcal , Raicilla, Sotol, Baccanora
Ιστορικά cocktails
Genever, πρόδρομος του gin.
Ιστορική αναδρομή, νομικοί περιορισμοί.
Παραγωγική διαδικασία, βοτανικά αρωματικά στοιχεία.
Στυλ του gin.
Ιστορικά cocktails.
Ιστορική αναδρομή, προέλευση, μύθοι και θρύλοι.
Συγκομιδή, εξαγωγή σακχάρων, ζύμωση, απόσταξη, παλαίωση, φιλτράρισμα, εμφιάλωση.
Κατηγορίες rum.
Rhum agricole
Ιστορικά cocktails
Cognac, Armagnac, Brandy, Eaux-de-vie, Calvados, Applejack, Grappa
Περιοχές, προέλευση, παραγωγική διαδικασία.
Ζύμωση, απόσταξη, παλαίωση, ανάμιξη, labeling.
Ιστορικά cocktails
Παραγωγική διαδικασία, μεθοδολογία, ορολογία.
Brands tasting
Ιστορικά cocktails
Absinth, Pastis-Anis, Pernod, Ούζο, Μαστίχα, Chinchon.
Παραγωγική διαδικασία, βότανα, μπαχαρικά, μυστικά συστατικά.
Ιστορικά cocktails.
Akvavit, Schnapps, Branvin, Poteen.
Ιστορική αναδρομή, παραγωγική διαδικασία, σερβίρισμα.
Ιστορικά cocktails
Ιστορία, παραγωγή, ορολογία, σερβίρισμα, cocktails
Λεπτομερής ιστορική αναδρομή από την πρώτη γραπτή αναφορά του όρου “Cocktail” του 1806 μέχρι το New Cocktail Movement της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του 1990 και το Molecular Mixology των ‘00s , ιστορικά γεγονότα και μεγάλες στιγμές, ιστορικά βιβλία, bars που άφησαν εποχή και έγραψαν ιστορία, μεγάλοι δάσκαλοι.
Οι οικογένειες των cocktails και κλασικοί αντιπρόσωποι της κάθε μίας.
Οι 3 βασικές αρχές mixology, γενικοί κανόνες ανάμιξης, παράγοντες που επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα, δημιουργία επιτυχημένων cocktails, signature drinks.
Αστικοί μύθοι, θρύλοι, πραγματικές ιστορίες , συνταγές κλασικών και σύγχρονων cocktails.
Ιστορική προέλευση,τεχνική ανάλυση όλων των εργαλείων του μπαρ και σύνδεση αυτών με τις μεθόδους ανάμιξης
Σύγχρονος εξοπλισμός του μπαρ
Ο πάγος
το ιστορικό ταξίδι του πάγου από τις καταψυγμένες λίμνες της αμερικάνικης ανατολικής ακτής των αρχών του 1800 μέχρι τις τελευταίας τεχνολογίας παγομηχανές του σήμερα.
οι φυσικές ιδιότητες του πάγου, ενθαλπία εντροπία, δημιουργία πάγου, τήξη, ψύξη και αραίωση , υπερψυγμένος πάγος, ισορροπία και τελική θερμοκρασία του ποτού, ο πάγος στο blending, shaking, stirring
Τεχνικές διαχείρισης πάγου (ice curving)
Τα συστατικά του cocktail
γλυκαντικοί παράγοντες ( γλυκύτητα και θερμοκρασία, ζάχαρη και συμπύκνωση, η ζάχαρη στο μπαρ, τεχνική ανάλυση και γευστική δοκιμή σε όλους τους γλυκαντικούς παράγοντες του μπαρ)
οξέα
αλάτι, ασπράδια, aqua faba, λεκιθίνη, μεθυλοκυτταρίνη
Πως δημιουργούμε ένα cocktail
Μεταβλητές που ελέγχουν και επηρεάζουν το πως αντιλαμβανόμαστε τη γεύση ενός cocktail
Συνταγές για infusions, syrups, jams, shrubs, chutneys, cordials, τσάι, fruit cremes
EXTRAS
- Οι συμμετέχοντες με την εγγραφή τους παίρνουν αυθεντικές εκπαιδευτικές σημειώσεις των εισηγητών – όχι αναπαραγωγές- σε μορφή έγχρωμου εικονογραφημένου βιβλίου καθώς και βιβλίο συνταγών σε pocket size.
- Ο κάθε συμμετέχων εξασκείται σε ένα από τα εφτά bar workstations της The Bar Institute και έχει πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία, και συσκευές της σχολής
- Όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιούν τη βιβλιοθήκη της σχολής, για περαιτέρω μελέτη και ενημέρωση.
- Όλες οι παρασκευές γίνονται με πραγματικά ποτά , και χρησιμοποιούνται σχεδόν όλα τα brands που κυκλοφορούν στην ελληνική και διεθνή αγορά
- Κόστος Συμμετοχής: 1100€