Κατασκευαστική Καινοτομία της The Bar Institute

Μετά από πολυετή μελέτη των bars του εξωτερικού, ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις του bartending αλλά και σκεπτόμενοι πάντα τρόπους που θα κάνουν τη δουλειά του bartender πιο αποτελεσματική και αποδοτική τόσο για τον ίδιο όσο και για τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης που εργάζεται, προχωρήσαμε στην σχεδίαση και κατασκευή των πρώτων bar stations στην Ελλάδα.

Τεχνικές Λεπτομέρειες

  • Σχεδιάζονται , παράγονται και συναρμολογούνται στην Ελλάδα
  • Κατασκευάζονται στο χέρι εξ ολοκλήρου από ανοξείδωτα ελάσματα χάλυβα AISI 304 18/10 με πάχη ως 1,2mm (το μόνο επιτρεπόμενο υλικό βάσει των ευρωπαϊκών κανονισμών υγιεινής)
  • Η σχεδίαση και η κατασκευή γίνονται κατόπιν παραγγελίας και αφού δοθούν ακριβείς διαστάσεις από τον πελάτη
  • Εφαρμόζουν/ «κουμπώνουν» στο εσωτερικό μέρος οποιουδήποτε μπαρ.
  • Ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 10 έως 15 εργάσιμες μέρες και τοποθετούνται σε δύο ώρες στο χώρο σας.
  • Δίνεται εγγύηση καλής λειτουργίας 1 έτους

Περιλαμβάνουν όλες τις "ανέσεις" που χρειάζεται ένας bartender

  • Λεκάνη πάγου δύο θέσεων (τριμμένου-κανονικού) με ισχυρή θερμομόνωση – υγρομόνωση που διατηρεί τον πάγο αναλλοίωτο για το μέγιστο δυνατό χρονικό διάστημα και εσωτερικό διάτρητο πάτο αποστράγγισης νερών με αποχέτευση.
  • Θέσεις για χυμούς, σιρόπια, γάλατα δίπλα στις λεκάνες του πάγου για την μέγιστη εκμετάλλευση της χαμηλής θερμοκρασίας του και την σωστή διατήρηση αυτών σε δροσερές θερμοκρασίες.
  • Τα χωρίσματα των παραπάνω θέσεων είναι αφαιρούμενα δίνοντας την δυνατότητα επέκτασης της λεκάνης πάγου κατά 20lt
  • Γούρνες πλύσης ειδικών διαστάσεων, ανάλογα με τις ανάγκες του εργαζόμενου, για το ξέπλυμα των εργαλείων του
  • Ειδικό άνοιγμα απορριμμάτων με θέση κρυφού κάδου από κάτω για την σωστή απομάκρυνση των σκουπιδιών.
  • Αποθηκευτικός χώρος στο κάτω μέρος με δυνατότητα μετατροπής του σε ψυγείο με πόρτες ή συρτάρια
  • Σχάρα προετοιμασίας ποτών με μεγάλη επιφάνεια με αφαιρούμενη ανοξείδωτη διάτρητη σχάρα για εύκολο καθαρισμό και αποχέτευση.
  • Αποσπώμενα speedrails μεγάλης χωρητικότητας με δυνατότητα επέκτασης αυτών
  • Γαντζάκια για να είναι τακτοποιημένα τα εργαλεία του bartender
  • Ειδικός χώρος για το blender και τον αποχυμωτή

Πλεονεκτήματα για τον bartender

  • μπορεί εύκολα να εξυπηρετήσει περισσότερους πελάτες σε λιγότερο χρόνο
  • δεν κάνει περιττά βήματα
  • δεν γυρίζει την πλάτη του στους πελάτες για να ψάξει κάποιο μπουκάλι, ή εργαλείο
  • δεν φεύγει από το πόστο του για να πλύνει τα shaker, ή για να φτιάξει κάποιο cocktail που χρειάζεται χτύπημα στο blender
  • το πόστο του είναι πάντα καθαρό και τακτοποιημένο
  • δουλεύει πιο ξεκούραστα και συνεπώς αποδίδει περισσότερο.

ΝΕΟ !!! τώρα και coffee stations

Μπορείτε να δείτε δείγματα της δουλείας μας στις παρακάτω επιχειρήσεις :

Στη Θεσσαλονίκη :

Shark Bar Restaurant , Όμιλος, Froyd’s Cocktail Bar, Old Street , Arc, Marvel

και σε άλλες πόλεις :

Polis- Κατερίνη

Blue Gin και Picadilly – Γιάννενα

Β2 – Αλεξανδρούπολη

Sinagogi Open Air Bar – Χανιά