Advanced Bartender's Course

Mετά από πολυετή μελέτη, έρευνα και σεμινάρια στο εξωτερικό και έχοντας διανύσει αμέτρητα εργασιακά χιλιόμετρα στα μπαρ, με υπηρηφάνεια παρουσιάζουμε το νέο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα με τίτλο Advanced Bartenders Course / The Evolution Course

Απευθύνεται στους επαγγελματίες bartenders που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους, να εξελίξουν τις εργασιακές τους ικανότητες, και να μελετήσουν διεξοδικά την τέχνη του bartending.

Περιεχομενα προγραμματος

1. Αρχές Οινολογίας

Τύποι κρασιών, ελληνικές και ξένες ποικιλίες, παράγοντες που επηρεάζουν το κρασί, παραγωγή, ωρίμανση, ετικέτες, γευστική δοκιμή

2. Προϊόντα Ζύμωσης

Λεπτομερής περιγραφή με σχήματα , εικόνες, βίντεο της παραγωγικής διαδικασίας της μπύρας, του αφρώδη οίνου και της σαμπάνιας. Ιστορικές αναδρομές, μύθοι, πρώτες ύλες, χώρες παραγωγής, μεθοδολογία, κατηγοριοποίηση προϊόντων, brands tasting, αντιπροσωπευτικά cocktails.

3. Η Τέχνη Της Απόσταξης

Λεπτομερής ιστορική αναδρομή, πλήρης κατανόηση της διαδικασίας με παραδείγματα και σχηματικές απεικονίσεις. Απόσταξη σε άμβυκα / απόσταξη σε στήλες, Κεφαλές-ουρές-καρδιά, η τέχνη του «κοψίματος»

4. Η Παλαίωση Σε Βαρέλια

Η τέχνη της βαρελοποιίας ανά τους αιώνες και τα σύγχρονα μέσα παραγωγής βαρελιών. Η πρώτες ύλες και οι τεχνικές κατασκευής .
Η προσφορά του βαρελιού στο απόσταγμα , η χρονική διάρκεια της παλαίωσης , η αποθήκευση , η τοποθεσία της αποθήκης, η μεταφορά.

5. Διαδραστική Εκπαίδευση Των Αισθήσεων Της Οσφρησης Και Της Γεύσης / Γευσιγνωσίες

Οι συμμετέχοντες εξ ασκούν τις αισθήσεις τους και εντοπίζουν αρώματα και γεύσεις σε αποστάγματα σύμφωνα με την αποδεκτή μεθοδολογία της γευσιγνωσίας. Ανακτούν οσφρητικές και γευστικές μνήμες και δημιουργούν καινούριες. Μαθαίνουν να δοκιμάζουν, να κρίνουν και να επιχειρηματολογούν την άποψή τους με τους σωστούς όρους.

6. Αποστάγματα Σιτηρών

Λεπτομερής περιγραφή με σχήματα , εικόνες, βίντεο της παραγωγικής διαδικασίας των whisky, vodka και gin.
Ιστορικές αναδρομές, μύθοι, πρώτες ύλες, χώρες παραγωγής, μεθοδολογία, κατηγοριοποίηση προϊόντων, brands tasting,τιμές, αντιπροσωπευτικά cocktails.

7. Αποστάγματα Φυτών

Λεπτομερής περιγραφή με σχήματα , εικόνες, βίντεο της παραγωγικής διαδικασίας των rum, cachaca, tequila και mezcal.
Ιστορικές αναδρομές, μύθοι, πρώτες ύλες, χώρες παραγωγής, μεθοδολογία, κατηγοριοποίηση προϊόντων, brands tasting,τιμές , αντιπροσωπευτικά cocktails.

8. Αποστάγματα Φρούτων

Λεπτομερής περιγραφή με σχήματα , εικόνες, βίντεο της παραγωγικής διαδικασίας των cognac, armagnac, brandy, eaux-de-vie, calvados, apple jack, grappa, marc, bagaceira, και pisco.
Ιστορικές αναδρομές, μύθοι, πρώτες ύλες, χώρες παραγωγής, μεθοδολογία, κατηγοριοποίηση προϊόντων, brands tasting, τιμές, αντιπροσωπευτικά cocktails.

9. Άλλα Αποστάγματα

Παρουσίαση των ackavit, schnapps, branvin, poteen και absinthe. Brands tasting, cocktails

10. Αρωματικοί / Ενδυναμωμένοι οίνοι

Λεπτομερής περιγραφή με σχήματα , εικόνες, βίντεο της παραγωγικής διαδικασίας των sherry, marsala, madeira, port, και vermouth.
Ιστορικές αναδρομές, μύθοι, πρώτες ύλες, χώρες παραγωγής, μεθοδολογία, κατηγοριοποίηση προϊόντων, brands tasting, τιμές, αντιπροσωπευτικά cocktails.

11. bitters, liqueurs, sake

Παρουσίαση της παραγωγικής διαδικασίας , μεθοδολογία, χώρες παραγωγής, brands tasting , αντιπροσωπευτικά cocktails

12. Τα Cocktails

Λεπτομερής ιστορική αναδρομή από την πρώτη γραπτή αναφορά του όρου “Cocktail” του 1806 μέχρι το New Cocktail Movement της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του 1990 και το  Molecular Mixology των ‘00s , ιστορικά γεγονότα και μεγάλες στιγμές, ιστορικά βιβλία, bars που άφησαν εποχή και έγραψαν ιστορία, μεγάλοι δάσκαλοι.
Οι οικογένειες των cocktails και κλασικοί αντιπρόσωποι της κάθε μίας .
Οι 3 βασικές αρχές mixology, γενικοί κανόνες ανάμιξης, παράγοντες που επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα, δημιουργία πετυχημένων cocktails, signature drinks.
Αστικοί μύθοι, θρύλοι, πραγματικές ιστορίες , συνταγές κλασσικών και σύγχρονων cocktails.

13. Ο Πάγος Και Η Σωστή Διαχείρισή Του

Κανόνες φυσικής και υγιεινής αποτελούν τους δύο βασικούς άξονες αυτής της ενότητας. Η ποιότητα του νερού, η περιοχή , το δοχείο αποθήκευσης, τα είδη του πάγου, η ποσότητα που απαιτείται για την κάθε παρασκευή, είναι μερικά από τα ζητήματα που αναλύονται διεξοδικά.

14. Home Made Syrups & Infusions

Συνταγές και εύκολες οδηγίες εκτέλεσης για παρασκευή σπιτικών σιροπιών, fruit crèmes, purees. Η αναζήτηση των υλικών, ο χρόνος μαγειρέματος ή εμποτισμού ή μουσκέματος , η ποσότητα της ζάχαρης που απαιτείται , η αποθήκευση και η συντήρηση είναι μερικές από τις λεπτομέρειες στις οποίες δίνεται έμφαση.

15. Σύγχρονες Τάσεις - Molecular Mixology

Οι τεχνικές , ο εξοπλισμός και η νέα εμφάνιση των cocktails κάνουν την ενότητα αυτή πολύ ενδιαφέρουσα.

16. Δημιουργία Coctail Menus

Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πως να συνθέτουν ένα cocktail μενού για μια επιχείρηση.
Τι πρέπει να περιλαμβάνει? Πως πρέπει να είναι δομημένο?
Πόσα cocktails πρέπει να περιέχει?
Τι είδους cocktails?
Πως παρουσιάζεται για να είναι ελκυστικό για τον πελάτη?
Κάθε πότε πρέπει να ανανεώνεται το μενού και γιατί?
Πως κοστολογείται η κάθε επιλογή?
Από πού αντλούμε έμπνευση?

17. Food & Drink Matching

Η συνεργασία με τον chef και τα cocktails που αντικατοπτρίζουν το μενού του φαγητού,το προωθούν και το συμπληρώνουν. Η ευαίσθητη ισορροπία ανάμεσα στο φαγητό και στο ποτό.
Πως συνδυάζουμε ένα cocktail με ένα πιάτο και πως το επικοινωνούμε στον πελάτη?
Παραδείγματα και εξάσκηση.

18. O Bartender και ο Πελάτης / Βασικές Αρχές Σερβιρίσματος / Διαχείρηση Κάβας / Εργονομία Bar

Απλές αλλά χρήσιμες συμβουλές που θα κάνουν την εργασία σας πιο αποτελεσματική και ευχάριστη , τους πελάτες σας πιο χαρούμενους και την επιχείρηση πιο κερδοφόρα!!!

extras

  • Οι συμμετέχοντες με την εγγραφή τους παίρνουν αυθεντικές εκπαιδευτικές σημειώσεις των εισηγητών – όχι αναπαραγωγές- σε μορφή έγχρωμου εικονογραφημένου βιβλίου.
  • Ο κάθε συμμετέχων εξασκείται σε ένα από τα έξι bar workstations της The Bar Institute και έχει πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία, και συσκευές της σχολής.
  •  Όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιούν τη βιβλιοθήκη της σχολής, για περαιτέρω μελέτη και ενημέρωση.
  • Όλες οι παρασκευές γίνονται με πραγματικά ποτά , και χρησιμοποιούνται σχεδόν όλα τα brands που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά
  • Οι απόφοιτοι ,εφόσον το επιθυμούν, μπαίνουν σε μια βάση δεδομένων για εύρεση εργασίας ή συμμετέχουν σε προωθητικές ενέργειες της The Bar Institute
Επόμενη Ημερομηνία Διεξαγωγής Προγράμματος: επικοινωνήστε στο τηλ. 2310 517869 / 6977574648

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ή να δηλώσετε συμμετοχή ?