Advanced Bartender's Course

Mετά από πολυετή μελέτη, έρευνα και σεμινάρια στο εξωτερικό και έχοντας διανύσει αμέτρητα εργασιακά χιλιόμετρα στα μπαρ, με υπηρηφάνεια παρουσιάζουμε το νέο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα με τίτλο Advanced Bartenders Course / The Evolution Course

Απευθύνεται στους επαγγελματίες bartenders που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους, να εξελίξουν τις εργασιακές τους ικανότητες, και να μελετήσουν διεξοδικά την τέχνη του bartending.

Περιεχομενα προγραμματος

1. Βασικές Αρχές Γευσιγνωσίας

Τρόποι λειτουργίας της γεύσης και της όσφρησης.

Διαδραστική εκπαίδευση των αισθήσεων.

Οι συμμετέχοντες εντοπίζουν αρώματα και γεύσεις, μαθαίνουν να δοκιμάζουν, να κρίνουν και να επιχειρηματολογούν την άποψή τους με τους σωστούς όρους.

2. Η απαρχή του ποτού

Ιστορική αναδρομή της εμφάνισης του αλκοόλ.

3. Απόσταξη-Παλαίωση

Λεπτομερής ιστορική αναδρομή, πλήρης κατανόηση της διαδικασίας με παραδείγματα και σχηματικές απεικονίσεις.

Απόσταξη σε άμβυκα / απόσταξη σε στήλες.

Κεφαλές-ουρές-καρδιά, η τέχνη του «κοψίματος».

Η τέχνη της βαρελοποιίας και τα σύγχρονα μέσα παραγωγής βαρελιών.

Η προσφορά του βαρελιού στο απόσταγμα, η χρονική διάρκεια της παλαίωσης, η αποθήκευση, η  τοποθεσία της αποθήκης, η μεταφορά.

4. Αρχές Οινολογίας

Τύποι κρασιών, ελληνικές και ξένες ποικιλίες, παράγοντες που επηρεάζουν το κρασί.

Παραγωγή, ωρίμανση, ετικέτες, γευστική δοκιμή, σερβίρισμα.

Champange, Sherry, Port, Madeira, Marsala, Γλυκά κρασιά, Vermouth.

5. Μπύρα-Ζύθος

Καταγωγή, παρασκευή της μπύρας.

Λυκίσκος, μαγιά, δημητριακά.

Ζύμωση

Τα στυλ της μπύρας.

Αποθήκευση και σερβίρισμα.

6. Whisky

Ιστορική αναδρομή, πρώτε ύλες, χώρες παραγωγής.

Βυνοποίηση, χυλοποίηση, ζύμωση, απόσταξη, ωρίμανση, εμφιάλωση.

Κατηγορίες whisky

Brands tasting και αντιπροσωπευτικά cocktails.

7. Tequila

Ιστορική αναδρομή, πρώτες ύλες, περιοχές παραγωγής.

Αγαύη, συγκομιδή, εκχύλιση, ζύμωση, απόσταξη, ωρίμανση, μίξη, εμφιάλωση.

Κατηγορίες και τύποι tequila.

Mezcal

Brands tasting και αντιπροσωπευτικά cocktails.

8. Vodka

Προέλευση, χώρες παραγωγής, πρώτες ύλες.

Παραγωγική διαδικασία.

Κατηγορίες vodka.

Brands tasting και αντιπροσωπευτικά cocktails.

9. Gin

Genever, πρόδρομος του gin.

Ιστορική αναδρομή, νομικοί περιορισμοί.

Παραγωγική διαδικασία, βοτανικά αρωματικά στοιχεία.

Στυλ του gin.

Brands tasting και αντιπροσωπευτικά cocktails.

10. Rum

Ιστορική αναδρομή, προέλευση, μύθοι και θρύλοι.

Συγκομιδή, εξαγωγή σακχάρων, ζύμωση, απόσταξη, παλαίωση, φιλτράρισμα, εμφιάλωση.

Κατηγορίες rum.

Brands tasting και αντιπροσωπευτικά cocktails.

11. Brandy

Cognac, Armagnac, Brandy, Eaux-de-vie, Calvados, Applejack, Grappa, Pisco

Περιοχές, προέλευση, παραγωγική διαδικασία.

Ζύμωση, απόσταξη, παλαίωση, ανάμιξη, labeling.

Brands tasting και αντιπροσωπευτικά cocktails.

12. Liqueur

Παραγωγική διαδικασία, μεθοδολογία, ορολογία.

Brands tasting και αντιπροσωπευτικά cocktails.

13. Ποτά με γλυκάνισο

Absinth, Pastis-Anis, Pernod, Ούζο, Μαστίχα, Chinchon.

Παραγωγική διαδικασία, βότανα, μπαχαρικά, μυστικά συστατικά.

Brands tasting και αντιπροσωπευτικά cocktails.

14. Διάφορα Ευρωπαϊκά Αποστάγματα

Akvavit, Schnapps, Branvin, Poteen.

Ιστορική αναδρομή, παραγωγική διαδικασία, σερβίρισμα.

Brands tasting και αντιπροσωπευτικά cocktails.

15. Sake και Shochu

Ιστορία, παραγωγή, ορολογία, σερβίρισμα.

Brands tasting και αντιπροσωπευτικά cocktails.

16. The Art of Bartending

Βασικός εξοπλισμός.

Μέθοδοι παρασκευής cocktail.

17. Cocktail History

Λεπτομερής ιστορική αναδρομή από την πρώτη γραπτή αναφορά του όρου “Cocktail” του 1806 μέχρι το New Cocktail Movement της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του 1990 και το Molecular Mixology των ‘00s , ιστορικά γεγονότα και μεγάλες στιγμές, ιστορικά βιβλία, bars που άφησαν εποχή και έγραψαν ιστορία, μεγάλοι δάσκαλοι.

Οι οικογένειες των cocktails και κλασικοί αντιπρόσωποι της κάθε μίας.

Οι 3 βασικές αρχές mixology, γενικοί κανόνες ανάμιξης, παράγοντες που επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα, δημιουργία πετυχημένων cocktails, signature drinks.

Αστικοί μύθοι, θρύλοι, πραγματικές ιστορίες , συνταγές κλασσικών και σύγχρονων cocktails.

18. Η Φυσική του Cocktail

Ο πάγος και η σωστή διαχείρισή του.

Κανόνες φυσικής και υγιεινής.

Ποιότητα νερού, περιοχή, αποθήκευση.

Γλυκαντικοί παράγοντες.

Οξέα

19. Αρχές Αναμιγνυολογίας

Ποιότητα, ισορροπία, αλχημεία.

Κανόνες μίξης.

Δημιουργία cocktail.

Τεχνικές και εξοπλισμός.

20. Αναλώσιμα και βοηθητικά προϊόντα

Χυμοί

Κατηγορίες bitters

Σιρόπια

Συνταγές και εύκολες οδηγίες εκτέλεσης για παρασκευή σπιτικών σιροπιών, fruit cremes, purees.

Η αναζήτηση των υλικών, ο χρόνος μαγειρέματος, η απαιτούμενη ποσότητα ζάχαρης.

Αποθήκευση και συντήρηση.

extras

  • Οι συμμετέχοντες με την εγγραφή τους παίρνουν αυθεντικές εκπαιδευτικές σημειώσεις των εισηγητών – όχι αναπαραγωγές- σε μορφή έγχρωμου εικονογραφημένου βιβλίου.
  • Ο κάθε συμμετέχων εξασκείται σε ένα από τα έξι bar workstations της The Bar Institute και έχει πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία, και συσκευές της σχολής.
  •  Όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιούν τη βιβλιοθήκη της σχολής, για περαιτέρω μελέτη και ενημέρωση.
  • Όλες οι παρασκευές γίνονται με πραγματικά ποτά , και χρησιμοποιούνται σχεδόν όλα τα brands που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά
  • Οι απόφοιτοι ,εφόσον το επιθυμούν, μπαίνουν σε μια βάση δεδομένων για εύρεση εργασίας ή συμμετέχουν σε προωθητικές ενέργειες της The Bar Institute
Επόμενη Ημερομηνία Διεξαγωγής Προγράμματος: επικοινωνήστε στο τηλ. 2310 517869 / 6977574648

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ή να δηλώσετε συμμετοχή ?