Η The Bar Institute είναι μια εταιρία εκπαίδευσης bartenders / baristi και παροχής υπηρεσιών και προϊόντων που αφορούν το bar. Ιδρύθηκε το 2008 στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί την πρώτη αποκλειστική σχολή bartending στη Βόρεια Ελλάδα. Η πρωτότυπη ιδέα και ο βασικός στόχος της The Bar Institute είναι η επιστημονική κατάρτιση των επαγγελματιών που απασχολούνται στις επιχειρήσεις καφέ και ποτού, ώστε να προσφέρουν στους πελάτες τους υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες.

FB_PROFILE

Ιδρυτής αυτής της προσπάθειας είναι ο Στέφανος Παρασκευούδης, cocktailian bartender, με πολυετή εργασιακή εμπειρία, κάτοχος διπλωμάτων του εξωτερικού και πιστοποιημένος εκπαιδευτής της Διεθνούς Ένωσης Μπάρμαν (ΙΒΑ’s Authorized Trainer) και πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ. Το ανθρώπινο δυναμικό της The Bar Institute, περιλαμβάνει επίσης espresso experts, wine experts, και διακεκριμένους bartenders που συμπληρώνουν την εκπαιδευτική ομάδα της σχολής.

The Place

Ο χώρος της The Bar Institute αποτελεί πρωτοποριακή καινοτομία καθώς αποτελείται από ένα ρεαλιστικά στημένο σύγχρονο bar με 7 θέσεις εργασίας (bar work stations) για να ασκούνται οι bartenders και έναν άριστα οργανωμένο ξεχωριστό χώρο για τα σεμινάρια του espresso με τελευταίας τεχνολογίας μηχανές και μύλους άλεσης. Ακόμη οι εκπαιδευόμενοι έχουν πρόσβαση σε μια πλήρως ενημερωμένη κάβα με πολυάριθμες ετικέτες όλων των ποτών και όλων των εταιριών ακόμα και brands που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Επιπλέον υπάρχει μεγάλη συλλογή ποτηριών και εργαλείων, στη διάθεση των εκπαιδευομένων αλλά και βιβλιοθήκη με ελληνικούς και ξένους τίτλους βιβλίων και περιοδικών που αφορούν την τέχνη του bartending και του Barista.