Master Classes / Ειδικά Προγράμματα
Μπύρα / Ζύθος
Ειδικό masterclass που απευθύνεται σε επαγγελματίες bartenders, baristi, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης, κάβες, πωλητές, beer enthusiasts και beer geeks.
- Κόστος συμμετοχής: Από 100€ ΤΩΡΑ 70€ (ισχύει μέχρι 15/10)
- Εισηγητής : Ανέστης Χατζηανέστης
- Έκπτωση: -20% σε απόφοιτους και σπουδαστές του The Bar Institute (δεν ισχύει σε περίοδο προσφορών)
- Διάρκεια: 8 ώρες
- Ημερομηνίες Διεξαγωγής: επικοινωνήστε στα τηλ. 2310 517869 / 6977 574648 ή ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Facebook
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
- Ιστορία Της Μπύρας
- Ανάλυση των ειδών βύνης
- Εκτενής παρουσίαση άλλων δημητριακών για την παραγωγή μπύρας
- Η διαδικασία της βυνοποίησης
- Λεπτομερής παρουσίαση του λυκίσκου
- Διάκριση & ανάλυση των κατηγοριών της ζύμης
- Πρόσθετα συστατικά
- Τα στάδια της ζυθοποίησης (εκχύλιση, βρασμός, ζύμωση)
- Παρουσίαση συνταγών μπύρας
- Εξοπλισμός & δοχεία ζύμωσης
- Μέθοδοι ζυθοποίησης & αποθήκευσης
- Ιστορία του Craft brewing και διαφοροποιήσεις με τις μεγάλες βιομηχανίες μπύρας
- Ιστορία, καταγωγή, νομικοί ορισμοί
- Τα είδη του ζύθου
- Η μπύρα χωρίς αλκοόλ
- Η επιστήμη της αυθόρμητης ζύμωσης
- Αναφορά στα πιο ιστορικά, καινοτόμα & μοντέρνα ζυθοποιεία
- Ελλάδα και ζυθοποιία
- Beer & food pairing
- Ποτήρια, σερβίρισμα & συστήματα σερβιρίσματος μπύρας
- Αγγλία & cask ale
- Αντιμετώπιση & εξήγηση προβλημάτων στο σερβίρισμα της draught μπύρας
- Ανάλυση παραγωγής μπύρας με κιτ & αναφορά στα off flavours
- Γευστική δοκιμή Czech Pilsner, International Blonde Lager, International Dark Lager, International Amber Lager, Heffeweizen, American Pale Ale, American IPA, New England IPA, Irish Stout, Belgian Golden Ale, Belgian Saison, Rauchbier, Pastry Stout, Barrel aged Imperial Stout, Berliner Weiss, Flanders Red, English Strong Ale και επιπλέον πολλα beer snacks

Βερμούτ και αρωματισμένοι οίνοι
Ειδικό masterclass που απευθύνεται σε επαγγελματίες bartenders, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης, κάβες, πωλητές, vermouth enthusiasts & geeks.
Με την εγγραφή σας αποκτάτε:
- Αυθεντικό εκπαιδευτικό βιβλίο από τον Στέφανο Παρασκευούδη
- Βιβλίο συνταγών με όλα τα cocktails του course εμπλουτισμένο με ιστορίες, δημιουργούς και παραλλαγές
Previous slide
Next slide
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
- Ιστορική αναδρομή
- Carpano – Cinzano - Martini Rossi
- Βότανα
- Παραγωγική διαδικασία –νομικοί ορισμοί
- Ιταλικά και γαλλικά βερμούτ – ανάλυση και γευστική δοκιμή σε πολλά brands
- Classic και modern cocktails με βερμούτ και αρωματισμένους οίνους
