Barista Course

Barista Course

Το Barista course , είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σκοπό έχει να μυήσει τους συμμετέχοντες σε όλα τα μυστικά του espresso και της τέχνης παρασκευής του. Επειδή ο καφές πλέον θεωρείται και είναι μια από τις απολαύσεις της ζωής, στη The Bar Institute στεκόμαστε σε κάθε μικρή λεπτομέρεια που θα κάνει τους baristi μας να προσφέρουν σε κάθε φλιτζάνι καφέ που σερβίρουν, την υψηλότερη ποιότητα .

Το Barista Course απευθύνεται σε αρχάριους αλλά και επαγγελματίες μικρής προϋπηρεσίας που θέλουν να βελτιώσουν την επιδεξιότητα και τις γνώσεις τους. Αποτελείται από 70% πρακτική και 30% θεωρία.
Διάρκεια προγράμματος : 38 ώρες
Βεβαίωση Παρακολούθησης Προγράμματος : Μετά από εξετάσεις θεωρίας και πρακτικής , οι συμμετέχοντες λαμβάνουν Βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης του προγράμματος .

Κόστος συμμετοχής : 395  ( 320 ευρώ + ΦΠΑ)

Περιεχομενα Προγραμματος

Οι ενότητες που αναλύονται είναι αντίστοιχες με τα τέσσερα M που επηρεάζουν την ποιότητα του espresso:

Στην πρώτη ενότητα οι συμμετέχοντες :

  • Κάνουν μια αναδρομή στην ιστορία του καφέ, αναγνωρίζουν ονόματα και μύθους με έμφαση στο μύθο του Kaldi
  • Αναλύουν την εξάπλωση του καφέ ανά τον κόσμο και επιστρέφουν στη χώρα που τον γέννησε
  • Γνωρίζουν το καφεόδεντρο και επιχειρούν μια ανατομία στον καρπό του καφέ.
  • Μαθαίνουν τις χώρες παραγωγής καφέ και βλέπουν συγκριτικές καταναλώσεις ανά χώρα
  • Αναλύουν με σχήματα, εικόνες και βίντεο όλη την παραγωγική διαδικασία που περιλαμβάνει:

– Μέθοδοι συγκομιδής και επεξεργασίας
– Ταξινόμηση και Κατηγοριοποίηση
– Γυάλισμα
– Συσκευασία σε σακιά και αποθήκευσης
– Μέθοδοι καβουρντίσματος
– Μέθοδοι Ψύξης
– Αποθήκευση ψημένου καφέ
– Συσκευασία ψημένου καφέ
– Καφές χωρίς καφεΐνη

Στη δεύτερη ενότητα οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να χειρίζονται το μύλο άλεσης και τα υπόλοιπα εργαλεία του barista

Οι συμμετέχοντες εξετάζουν διεξοδικά το εσωτερικό μιας μηχανής espresso, μαθαίνουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, τον τρόπο λειτουργίας, το ρόλο της ποιότητας του νερού , τη συντήρησή της , και τους τρόπους αντιμετώπισης απλών προβλημάτων την ώρα της δουλειάς.

Εξάσκηση ….. Εξάσκηση…….Εξάσκηση με σκοπό την τελειότητα!!! Κανείς δεν φεύγει αν δεν κάνει τον τέλειο espresso και τον πιο βελούδινο cappuccino !!

5η ενότητα : Άλλα Ροφήματα Πρακτική εξάσκηση στην παρασκευή σοκολάτας, καφέ σε μπρίκι, στιγμιαίου καφέ, φραπέ, καφέ φίλτρου, τσάι.

Ημερομηνίες Διεξαγωγής Προγράμματος: επικοινωνήστε στο τηλ. 2310 517869 / 6977 574 648

Extras

  • Οι συμμετέχοντες , με την εγγραφή τους, παίρνουν αυθεντικές εκπαιδευτικές σημειώσεις των εισηγητών – όχι αναπαραγωγές- σε μορφή έγχρωμου εικονογραφημένου βιβλίου
  • Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στον υπερσύγχρονο χώρο του καφέ της The Bar Institute που περιλαμβάνει τέσσερις θέσεις εργασίας “barista work training” σε τελευταίας τεχνολογίας μηχανές , και τέσσερις υπερσύγχρονους μύλους άλεσης . Ο espresso που χρησιμοποιούμε για τα μαθήματα είναι ο αρίστης ποιότητας Specialty Coffee της εταιρίας Buondi
  • Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία barista και συσκευές της σχολής αλλά και στη βιβλιοθήκη για περαιτέρω μελέτη και ενημέρωση.
  • Οι απόφοιτοι ,εφόσον το επιθυμούν, μπαίνουν σε μια βάση δεδομένων για εύρεση εργασίας ή συμμετέχουν σε προωθητικές ενέργειες της The Bar Institute

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ή να δηλώσετε συμμετοχή ?