ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ BARTENDER/BARISTA;10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΤΗΝ THE BAR INSTITUTE

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ BARTENDER/BARISTA;10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΤΗΝ THE BAR INSTITUTE

1. Ο ΧΩΡΟΣ

Ο χώρος που στεγάζεται η σχολή είναι ευρύχωρος,  καθαρός, τακτοποιημένος, και λειτουργικός , πλήρως εξοπλισμένος με τα απαραίτητα μηχανήματα , όλων των ειδών τα εργαλεία (σε αριθμό που να φτάνουν για όλους τους εκπαιδευόμενους), ποτήρια έτσι ώστε να προσομοιάζει όσο το δυνατό σε πραγματικό καφέ-μπαρ.

2. ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ

drinks

Η κάβα ποτών της σχολής είναι από τις πιο ενημερωμένες στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων πραγματοποιούνται γευστικές δοκιμές  αποσταγμάτων  σε όλα τα γνωστά αλλά και σε ανερχόμενα brands. Τα cocktails παρασκευάζονται με διαφορετικά brands και βοηθητικά προϊόντα (χυμοί, φρούτα, σιρόπια) διάφορων εταιριών για να κατανοήσουν οι σπουδαστές τον πολυδιάστατο χαρακτήρα  της γεύσης και της όσφρησης.

3. Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα  χρησιμοποιούνται τα μηχανήματα, τα ποτήρια και τα εργαλεία που κάποιος θα βρει σε ένα πραγματικό καφέ μπαρ.  Ο κάθε σπουδαστής είναι υπεύθυνος για το σετ  που του χορηγείται την πρώτη ημέρα και περιλαμβάνει  όλα τα εργαλεία που θα χρειαστεί σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος , ακόμα και  ατομική πετσέτα χεριών, ποτηριών αλλά και ποδιά εργασίας. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα εμπλουτίζονται με σύγχρονα εποπτικά μέσα και άκρως ενημερωμένη βιβλιοθήκη.

Exoplismos

4. EXCLUSIVE BARTENDING SCHOOL

H The Bar Institute είναι μια σχολή που εξειδικεύεται αποκλειστικά στην εκπαίδευση των bartendersκαι barista. Η εξειδίκευσή αυτή προσδίδει κύρος και ποιότητα στην  διαδικασία, καθώς δεν εμπλέκεται με άλλες εκπαιδευτικές ειδικότητες όπως , εστιατορική  κτλ.

5. ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Ι.Β.Α degree

Ο Στέφανος Παρασκευούδης , ιδιοκτήτης και διευθυντής σπουδών της The Bar Institute, με την ιδιότητα του εξουσιοδοτημένου από τη Διεθνή Ένωση Μπάρμεν (I.B.A) εκπαιδευτή, και με πολυετείς σπουδές και εργασιακή εμπειρία, έχει δημιουργήσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα της σχολής, διδάσκοντας ο ίδιος πλαισιωμένος από αξιόλογους και αξιόπιστους εισηγητές τόσο στον τομέα του bartending όσο και στον τομέα του καφέ.

6. ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η The Bar Institute λειτουργεί από το 2008 στη Θεσσαλονίκη και είναι η πρώτη αποκλειστική σχολή για bartending στη Βόρεια Ελλάδα. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν λάβει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στο τομέα του ποτού και του καφέ πάνω από 1000 νέοι και νέες.

ekpaideusi

Προσοχή! Με τον όρο «εκπαίδευση», εννοούμε ότι ο σπουδαστής συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα 40-45 ωρών, δίνει εξετάσεις και αποκτά Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης με την υπογραφή του εξουσιοδοτημένου εκπαιδευτή.  Οτιδήποτε  άλλο , που έχει τη μορφή ολιγόωρου σεμιναρίου , είναι απλώς παρουσίαση και γίνεται από τις εταιρίες με σκοπό την προώθηση των προϊόντων τους. Οι εξετάσεις, που φοβίζουν πολλούς, είναι απλές και αποτελούν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας ως μέσο ανατροφοδότησης τόσο για τους σπουδαστές όσο και για τους εισηγητές..

7. ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Oligomeli tmimata

Η πολιτική οργάνωσης των τμημάτων της The Bar Institute, προβλέπει λίγα άτομα σε κάθε  τμήμα και ημέρες /ώρες που βολεύουν την κάθε ομάδα συμμετεχόντων.  Είμαστε κατά των εντατικών και  εξαντλητικών 8 ωρών εκπαίδευσης σε καθημερινή βάση, αφού έχει αποδειχτεί ότι οι σπουδαστές  δυσκολεύονται να αφομοιώσουν τόσο μεγάλο όγκο πληροφοριών σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να χρειάζονται επαναληπτικά μαθήματα ή να παρουσιάζουν  μεγάλα κενά στην εκπαίδευσή τους.

8. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

Τα χρήματα που επενδύει ο σπουδαστής στη TheBarInstitute αντιστοιχούν σε επιστημονική κατάρτιση, ποιότητα, επαγγελματική αποκατάσταση, βοηθήματα, επαγγελματική αναγνώριση , εξέλιξη, συνεχή  υποστήριξη  και είναι αντιστρόφως ανάλογα με τις υπηρεσίες που απολαμβάνει.

9. ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Η The Bar Institute, εκτός από τη βασική εκπαίδευση των σπουδαστών, φροντίζει και για τη  μετέπειτα εξέλιξή τους με την παροχή δωρεάν σεμιναρίων, ημερίδων, συμμετοχή σε γευσιγνωσίες και σε προωθητικά events.  Ακόμη διαθέτουμε ένα μεγάλο δίκτυο επιχειρήσεων εστίασης  που μας συμβουλεύονται για την ανεύρεση και επιλογή προσωπικού.

Tasting

10. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Όλοι οι απόφοιτοι της The Bar Institute αισθάνονται μέλη μιας μεγάλης οικογένειας, επικοινωνούν μεταξύ τους και με τη σχολή, έχουν ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , επισκέπτονται συχνά τη σχολή για καφέ , για ποτό, για διάβασμα, για ανταλλαγή απόψεων , ενημερώνονται για τις νέες τάσεις του κλάδου ή για θέσεις εργασίας, συχνάζουν στα μαγαζιά που δουλεύουν άλλοι απόφοιτοι, δανείζονται βιβλία από τη βιβλιοθήκη της σχολής και γενικά νιώθουν μεγάλη οικειότητα με το χώρο και μεταξύ τους.

Και αυτός ο τελευταίος είναι ο λόγος που είμαστε περήφανοι για τις προσπάθειες μας , επειδή  εκτός από άριστους επαγγελματίες παραδίδουμε στον εργασιακό στίβο  ανθρώπους  με ήθος και αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια. 

The Bar Institute Family
The Bar Institute Family

About the Author

Leave a Reply