“Boozy Fridays present The Sidecar Cocktail”
Οι απόψεις διχάζονται για το ποιος ανακάλυψε την συνταγή. Οι κύριοι διεκδικητές της πατρότητας είναι το Harry’s New York Bar στο Παρίσι και ο διάσημος bartender του Buck’s Club στο Λονδίνο, Pat MacGarry
O DavidA. Embury, στο βιβλίο του “The Fine Art of Mixing Drinks”, του 1948, στηρίζει τη θεωρία του Harry’sNewYorkBar, αναφέροντας μάλιστα ότι το sidecar δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, με αφορμή έναν Αμερικάνο Λοχαγό, ο οποίος συνήθιζε να πηγαίνει στο αγαπημένο του παρισινό μπιστρό οδηγώντας μία τρίτροχη μοτοσυκλέτα.
Ωστόσο, το όνομα Sidecar εμφανίζεται και σε δύο βιβλία των αρχών της δεκαετίας του 1920: “Harry’s ABC of Cocktails” του Harry MacElhone και “Cocktails: How to Mix Them” του Robert Vermiers. Και οι δύο συγγραφείς πιστώνουν τη συνταγή στον Pat MacGarry του Buck’s Club στο Λονδίνο.
Η ισομερής συνταγή του sidecar , είναι πλέον γνωστή ως “French school sidecar”, ενώ η συνταγή που αποτελείται από δύο μέρη brandy, ένα μέρος cointreau και ένα μέρος χυμό λεμονιού , ξεχωρίζει ως “English school sidecar”
The sidecar formula from Ted “Dr. Cocktail” Haigh’s book “Vintage Spirit & Forgotten Cocktails”:
– 30ml Brandy
– 30ml Cointreau
– 30ml Fresh Lemon Juice
Method: Shaking
Glass: Cocktail
Garnish: OrangeZest
The Bar Institute’s variation ” Εκ του πλαγίου άμαξα”:
– 30ml Metaxa 7
– 30ml Orange Curacao Monin
– 30ml Fresh Lemon Juice
Method: Shaking
Glass: Cocktail
Garnish: OrangeZest
**Cheers to a Weekend Cocktail**
#boozyfridays #thebarinstitute#cocktails#ektouplagiouamaksacocktail
FOLLOW US ON:
Website : http://thebarinstitute.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/TheBarInstitute/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC9BG9mnZYfmc3DoMZUUyf3Q
Instagram: https://www.instagram.com/thebarinstitute/
Email: info@thebarinstitute.gr