Η The Bar Institute είναι μια εταιρία εκπαίδευσης  bartenders / baristi και παροχής υπηρεσιών και προϊόντων που αφορούν το bar. Ιδρύθηκε το 2008 στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί την πρώτη αποκλειστική σχολή bartending στη Βόρεια Ελλάδα.  Η πρωτότυπη ιδέα και ο βασικός στόχος της The Bar Institute είναι η επιστημονική κατάρτιση των επαγγελματιών που απασχολούνται στις επιχειρήσεις καφέ και ποτού, ώστε να προσφέρουν στους πελάτες τους υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες. Ιδρυτής αυτής της προσπάθειας είναι ο Στέφανος Παρασκευούδης , cocktailian bartender , με πολυετή εργασιακή εμπειρία, κάτοχος διπλωμάτων του εξωτερικού και πιστοποιημένος εκπαιδευτής της Διεθνούς Ένωσης Μπάρμαν (ΙΒΑ’s Authorized Trainer). Το  ανθρώπινο δυναμικό της The Bar Institute , περιλαμβάνει επίσης espresso experts, wine experts, και διακεκριμένους bartenders που συμπληρώνουν την εκπαιδευτική ομάδα της σχολής.

logo

Ο χώρος της The Bar Institute αποτελεί πρωτοποριακή καινοτομία καθώς αποτελείται από ένα ρεαλιστικά στημένο σύγχρονο bar για να ασκούνται οι bartenders και έναν άριστα οργανωμένο ξεχωριστό  χώρο για τα σεμινάρια του espresso με τελευταίας τεχνολογίας μηχανές και μύλους άλεσης. Ακόμη οι συμμετέχοντες έχουν πρόσβαση σε μια πλήρως ενημερωμένη κάβα με πολυάριθμες ετικέτες όλων των ποτών και όλων των εταιριών ακόμα και brands που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα.  Επιπλέον υπάρχει μεγάλη συλλογή ποτηριών και  εργαλείων, στη διάθεση των συμμετεχόντων αλλά και βιβλιοθήκη με ελληνικούς και ξένους τίτλους βιβλίων και περιοδικών  που αφορούν την τέχνη του bartending και του espresso making.

Στα αντικείμενα της εταιρίας περιλαμβάνονται ακόμη

 • Ομαδικές εκπαιδεύσεις προσωπικού bar , bar restaurant,  hotel bar κτλ.
 • Συμβουλευτική επιχειρήσεων bar
 • Ανανέωση / βελτίωση  cocktail μενού
 • Κατασκευή πρωτότυπων και λειτουργικών bar stations
 • Πώληση βοηθητικών προϊόντων και εργαλείων για bartenders και baristi
 • Cocktail catering σε κοινωνικές και εταιρικές εκδηλώσεις
 • Σεμινάρια και γευσιγνωσίες προϊόντων
 • Παροχή bartenders σε διαφημιστικά events εταιριών ποτών

Όλα τα παραπάνω πραγματοποιούνται με υπευθυνότητα και επαγγελματική  ωριμότητα. Οι συμμετέχοντες στα εκπαιδευτικά προγράμματα της The Bar Institute εξασκούνται με τα καλύτερα προϊόντα της αγοράς και υλικά πρώτης ποιότητας. Αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες  που πιστοποιούνται από την κατάρτιση του εκπαιδευτή τους και μπορούν να εργαστούν σε μπαρ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αγωνίζονται και διακρίνονται σε εγχώριους διαγωνισμούς της Ένωσης Μπαρμεν Ελλάδος αλλά σε και διεθνείς διαγωνισμούς bartending εταιριών (π.χ. Beefeater24, Peter Heering , Skinos Mediterannean, Gin Mare, Havana Club, Bacardi κ.α)

Τα τελευταία χρόνια , έχουν ολοκληρώσει τα  εκπαιδευτικά μας προγράμματα  εκατοντάδες νέοι επαγγελματίες , εκ των οποίων οι περισσότεροι εργάζονται σε επιχειρήσεις εστίασης σε όλη την Ελλάδα και συνεχίζουν να εξελίσσονται , συμμετέχοντας  σε νέα προγράμματα και σεμινάρια που πραγματοποιούνται όλο το χρόνο.  Στη The Bar Institute προωθείται η συνεχιζόμενη/ δια βίου κατάρτιση  και οι απόφοιτοί μας βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τη σχολή και τους εκπαιδευτές ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους για να ενημερώνονται για τις νέες τάσεις  του επαγγέλματος αλλά και για εργασιακές ευκαιρίες

Οι επιχειρήσεις που εμπιστεύθηκαν την τεχνογωσία μας και προτίμησαν  υπηρεσίες ή προϊόντα και τις ευχαριστούμε :

Θεσσαλονίκη

Bungalow White, Oval Espresso Bar, Le Cocktail Mix Bar, Spinte Bar, Shark Bar Restaurant, Omilos, Froyd’s Cocktail Bar, Old Street, Arc

Χαλκιδική

Pomegranate Spa Hotel – ΝέαΠοτίδαια, Barco bar – Σίβηρη

Κατερίνη

Προξενείο, Polis

Κοζάνη

Κόκκινο Μήλο

Πτολεμαϊδα

Δίφωνο

Ιωάννινα

Blue Gin, Picadilly

Κομοτηνή

Avant Garde

Κρήτη

Daios Cove Luxury Resort – Άγιος Νικόλαος

Στο χώρο μας έχουν πραγματοποιηθεί γευστικές δοκιμές και παρουσιάσεις των:

 • Μπύρα Voreia,
 • Κρασιά από τα κτήματα Ζαφειράκη, Αρβανιτίδη, Οινογένεσις,  Χατζηβαρύτη,
 • Μπύρες της εταιρίας Κόνδωρ
 • Μεταλλικά νερά Perrier, Aqua Panna, San Pelegrino
 • Σιρόπια και λικέρ Monin