Στεφανος Παρασκευουδης

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗΣ

The Bar Institute Owner

International Bartenders Association’s (I.B.A.)  Accredited Trainer

E.O.P.P.E.P Certified Adult Trainer

Ο Στέφανος ξεκίνησε να εργάζεται ως bartender το 1992 και στα επόμενα  20 χρόνια, τα πιο γνωστά bars της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας  εμπιστεύτηκαν τις ικανότητες του.

Κατά τη διάρκεια της εργασιακής του σταδιοδρομίας έλαβε μέρος σε διεθνή Grand Prix  παρασκευής cocktails εκπροσωπώντας την Ελλάδα

  • Στο Τορίνο της Ιταλίας (2007) , Bombay Gin
  • Στη Σιγκαπούρη (2009), Peter Heering Liqueur
  • Στο Κονιάκ της Γαλλίας(2010), G’vine Gin

Το 2006 συμμετέχει  στην οργάνωση του 1ου πανελλήνιου φεστιβάλ ουίσκι στη Θεσσαλονίκη ,  καθώς και στα επόμενα τρία που ακολούθησαν  – το ένα στην Αθήνα- με μεγάλη προσέλευση και απήχηση.

Την ίδια χρονιά επισκέπτεται το αποστακτήριο Balvenie  στη Σκωτία με πρόσκληση από την εταιρία William Grand & Sons .

Το 2008 ιδρύει τη The Bar Institute και αναλαμβάνει τα προγράμματα εκπαίδευσης των bartenders

Παράλληλα, παρακολουθεί το  Dewar’s Master Class of Whisky  στο Εδιμβούργο και επισκέπτεται το αποστακτήριο του Aberfeldy, με σκοπό να παρουσιάσει ως εισηγητής και brand ambassador το Dewar’Whisky Academy στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2009.

Από το 2010 μέχρι το 2015 συνεργάζεται με την εταιρία Bacardi διεξάγοντας το εκπαιδευτικό προωθητικό πρόγραμμα της εταιρίας για τους  bartenders σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Από το 2015 συνεργάζεται  με την εταιρία Sky Spirits ως ειδικός σύμβουλος για το Ιαπωνικό ουίσκι Nikka

IMG_8475
stefanos 4

Είναι κάτοχος των παρακάτω  πτυχίων – διπλωμάτων – πιστοποιήσεων :

  • Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ
  • Τομέας Εστιατορίου και Μπαρ ( Σχολή Μετεκπαίδευσης Τουριστικών Επαγγελμάτων ΟΤΕΚ Μακεδονίας),
  • WSET ‘s International Higher Certificate in Wines & Spirits, Level 3
  • WSET’s Professional Certificate in Spirits , Level 2
  • WSET’s Bartending Certificate (Ben Reed’s Bar School “IP Bartenders” , London)
  • IBA’s Official Authorized Bar Trainer (αυτό δες το λίγο πάλι, δεν είμαι σίγουρη για τον τίτλο)
  • Barsmarts Wired Education in Spirits and Mixology by Pernod Ricard & Beverage Alcohol Resource (εξ ‘ αποστάσεως)
  • Master Barista from Brazilia Barista Academy & 9Bar (Pavia, Italy)
  • SCAE Foundation & Intermediate
  • METAXA Academician (αυτό δες το λίγο πάλι, δεν είμαι σίγουρη για τον τίτλο)
  • Espresso know-how seminar , Associazone Caffe Trieste (Trieste , Italy)
  • The Emissary of Tequila seminar (London)
  • Εκπαιδευτής Ενηλίκων της Μη τυπικής εκπαίδευσης, Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π