Mr. Le Coq tail Mix Bar @ TBI Family jewels: Antonis Vatsos

Mr. Le Coq tail Mix Bar @ TBI Family jewels: Antonis Vatsos

Ο Αντώνης ήρθε στη The Bar Institute και ολοκλήρωσε το Bartenders Basic Course στα τέλη του 2011, σε ηλικία 36 ετών και  έχοντας πίσω του ένα  βαρύ παρελθόν στην εστίαση , που ξεκινάει ήδη από την ηλικία των 12 ετών , όταν έφτιαχνε καφέδες για τους παππούδες στο καφενείο του μπαμπά του στην πιο όμορφη γειτονιά της Θεσσαλονίκης,  την Άνω Πόλη.  Στην εφηβεία του, ασχολήθηκε με  την πυγμαχία σε επίπεδο πρωταθλητισμού κατακτώντας την δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα . Προφανώς , αυτή η πειθαρχία και η προσήλωση στο στόχο της ενασχόλησης με τον αθλητισμό, τον γέμισε αυτοπεποίθηση ώστε να καταφέρνει ό,τι βάζει στο μυαλό του. Από το 1994 ανέλαβε εξολοκλήρου το παλιό καφενείο του μπαμπά , μαζί με τον αδελφό του Παναγιώτη (άλλο ένα διαμάντι της The Bar Institute), το αναβάθμισε και το  μετέτρεψε σταδιακά σε  ένα από τα καλύτερα στέκια της πόλης με θέα που κόβει την ανάσα.

Ως σπουδαστής της The Bar Institute άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με τη σοβαρότητά του, την οξυμένη αντίληψή του , και την επιμονή του στη λεπτομέρεια. Φαίνεται να είναι τελειομανής με ένα αυθόρμητο τρόπο που ξαφνιάζει τους περισσότερους.  Ψάχνει συνέχεια νέες γεύσεις και νέες προκλήσεις. Διαβάζει μανιωδώς ό,τι έχει σχέση με τη δουλειά του και όχι μόνο, οπότε είναι πάντα ενημερωμένος για τα πάντα.  Χαμογελαστός με όλους , είναι ο άνθρωπος που ρισκάρει και πάντα του βγαίνει σε καλό. Ειδικά σε ό, τι έχει σχέση με τη δουλειά του.

Το 2013 , κερδίζει το διαγωνισμό της The Leading Bartending Society και ταξιδεύει στο LasVegas. Ήταν η αρχή μιας σειράς ταξιδιών που αφορούν το bartending, που συνεχίζονται ως σήμερα.

Το bar του Αντώνη, από το 2012 ονομάζεται Le Cocktail Mix Bar και φυσικά βρίσκεται στη θέση του παλιού καφενείου. Ανεβαίνοντας από τα κάστρα σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο. Ο εξωτερικός του χώρος ένα όμορφο καταπράσινο από δέντρα μπαλκόνι. Είναι από τα ιδανικότερα σημεία για να απολαύσεις, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, την υπέροχη θέα της Θεσσαλονίκης από ψηλά με γευστικά ροφήματα, ευφάνταστα cocktailsκαι αποστάγματα από όλο τον κόσμο.

About the Author