Bartender’s Basic Course

Εισηγητής: Στέφανος Παρασκευούδης

Το Bartenders’ Basic Course απευθύνεται σε αρχάριους αλλά και επαγγελματίες μικρής προϋπηρεσίας που θέλουν να βελτιώσουν την επιδεξιότητα και τις γνώσεις τους. Αποτελείται από 70% πρακτική και 30% θεωρία.

Διάρκεια προγράμματος : 60 ώρες

Βεβαίωση Παρακολούθησης Προγράμματος: Μετά από εξετάσεις θεωρίας και πρακτικής , οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μία Βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης του προγράμματος με την οποία μπορούν να εργαστούν σε bars της Ελλάδας και του εξωτερικού

Κόστος συμμετοχής: 495 (400 ευρώ + ΦΠΑ)

Το βασικό πρόγραμμα εκπαίδευσης των bartenders αποτελεί μια λεπτομερή εισαγωγή στο σύγχρονο bartending και στην τέχνη του cocktail. Οι συμμετέχοντες αποκτούν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να μπορέσουν να εργαστούν ως σωστοί επαγγελματίες σε bars της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Ο Στέφανος Παρασκευούδης με την ιδιότητα του Official Authorized Bar Trainer από την IBA (International Bartender’s Association) έχει αναλάβει εξ ‘ολοκλήρου τo βασικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, δίνοντας του την απαιτούμενη εγκυρότητα και πιστοποιημένη κατάρτιση.

Περιεχομενα προγραμματος

1η ενότητα: Το bar

Στόχοι της 1ης ενότητας είναι οι συμμετέχοντες να :

  • ορίσουν την έννοια του bar
  • περιγράψουν μια σύντομη ιστορική αναδρομή και να κατανοήσουν ότι η τέχνη του bartending εφαρμόζεται και εξελίσσεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια
  • απολαύσουν μια φωτογραφική διαδρομή στα πιο διάσημα bars του κόσμου και να μάθουν τις ιστορίες και τα cocktails που τα έκαναν διάσημα
  • μάθουν τα μέρη του bar και να μπορούν να στήσουν και να λειτουργήσουν αποτελεσματικά ένα bar
  • εξασκηθούν στο χειρισμό των εργαλείων και των συσκευών του bar
  • γνωρίσουν τα είδη των ποτηριών και να μάθουν να ταξινομούν κάθε ποτό στο αντίστοιχο ποτήρι

2η ενότητα: Ο bartender

Στόχος οι συμμετέχοντες να:

  • κατανοήσουν το πολυδιάστατο της εργασίας του bartender και να ενθαρρύνονται να εξελίσσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες , τα προσόντα τους αλλά και την προσωπικότητά τους.
  • μάθουν τις βασικές αρχές σερβιρίσματος ποτών
  • γνωρίζουν τα καθήκοντα και τις ευθύνες του καθενός από το προσωπικό του bar, να συνεργάζονται αποτελεσματικά με τον ιδιοκτήτη και τους συναδέλφους τους.
  • μπορούν να διαχειρίζονται παράπονα, δύσκολες καταστάσεις κτλ
  • μάθουν να προωθούν τα ποτά στους πελάτες τους χρησιμοποιώντας βασικές τεχνικές πώλησης
  • αποφεύγουν τις σπατάλες και να επιδιώκουν το μέγιστο κέρδος για την επιχείρηση που εργάζονται
  • μπορούν να χειρίζονται παραγγελίες των σερβιτόρων και να τις κωδικοποιούν
  • γνωρίσουν και να εφαρμόσουν τους προσωπικούς κανόνες υγιεινής, και τις αρχές υγιεινής του χώρου και του εξοπλισμού.
  • εξασκηθούν στο free pouring

3η ενότητα: Τα cocktails

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να παρασκευάζουν 25 βασικά/κλασσικά cocktails οι συνταγές των οποίων έχουν προκύψει από συγκριτική μελέτη κορυφαίων διεθνών mixologists του χώρου και ιστορικών αναφορών.

Παράλληλα οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να:

  • γνωρίσουν με γευστική δοκιμή όλα τα βοηθητικά προϊόντα που χρειάζονται για την παρασκευή των cocktails, να μάθουν να διαλέγουν τα καλύτερα και τα πιο φρέσκα υλικά
  • εξασκηθούν στην κατασκευή γαρνιτούρας και να τηρούν τους κανόνες διακόσμησης κάθε cocktail
  • μάθουν την ιστορική προέλευση των cocktails και τους θρύλους που συνοδεύουν τα πιο γνωστά από αυτά
  • εξασκηθούν στους διάφορους τρόπους παρασκευής των cocktails
  • μάθουν να τηρούν τους κανόνες ανάμιξης.

4η ενότητα: Γνωριμία με τα ποτά

Vodka, Whiskey, Tequila, Rum, Gin, Cognac, Champagne, Cachasa
Σύντομη παρουσίαση της διαδικασίας παραγωγής τους και γευστική δοκιμή διαφόρων brands

Στόχος  της 4ης ενότητας είναι οι συμμετέχοντες να:

  • μπορούν να ταξινομούν τα ποτά σε κατηγορίες σύμφωνα με τη παραγωγή και τη χρήση τους.
  • διακρίνουν τα ποτά που προέρχονται από απόσταξη και εκείνα που προέρχονται από ζύμωση
  • γνωρίσουν τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε ποτού και να δοκιμάσουν διαφορετικά brands από το καθένα.
  • μπορούν να σερβίρουν με τον σωστό τρόπο και στο σωστό ποτήρι το κάθε ποτό.

5η ενότητα: Πρακτικές συμβουλές και κανόνες

Σε αυτή την ενότητα οι εισηγητές έχουν συγκεντρώσει πολύτιμες συμβουλές από την πολυετή εμπειρία τους και παρουσιάζουν στους συμμετέχοντες tips που θα κάνουν τη δουλειά τους πιο αποτελεσματική , πιο αποδοτική και πιο προσοδοφόρα.

Παράλληλα, με απλά παραδείγματα , δίνονται απλές οδηγίες κοστολόγησης και διαχείρισης αναλώσιμων και παγίων εξόδων μιας επιχείρησης μπαρ.

6η ενότητα: Αλκοόλ και υπευθυνότητα

Στόχοι της 6ης ενότητας είναι οι σπουδαστές να:

  • κατανοήσουν πώς το αλκοόλ επιδρά στο ανθρώπινο οργανισμό
  • μάθουν τους τρόπους που μπορούν να προλάβουν την μέθη
  • σερβίρουν υπεύθυνα αλκοόλ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : επικοινωνήστε στα τηλ. 2310 517869 /6977 574648

extras

  • Οι συμμετέχοντες με την εγγραφή τους παίρνουν αυθεντικές εκπαιδευτικές σημειώσεις των εισηγητών – όχι αναπαραγωγές- σε μορφή έγχρωμου εικονογραφημένου βιβλίου.
  • Ο κάθε συμμετέχων εξασκείται σε ένα από τα έξι bar workstations της The Bar Institute και έχει πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία, και συσκευές της σχολής.
  •  Όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιούν τη βιβλιοθήκη της σχολής, για περαιτέρω μελέτη και ενημέρωση.
  • Όλες οι παρασκευές γίνονται με πραγματικά ποτά , και χρησιμοποιούνται σχεδόν όλα τα brands που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά
  • Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να παρασκευάζουν 25 βασικά cocktails
  • Οι απόφοιτοι ,εφόσον το επιθυμούν, μπαίνουν σε μια βάση δεδομένων για εύρεση εργασίας ή συμμετέχουν σε προωθητικές ενέργειες της The Bar Institute

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ή να δηλώσετε συμμετοχή ?